ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: Αποτιμώντας τις αποφάσεις της Συνόδου.

09:45 - 22 Ιουλ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Στο "πράσινο" θα ανοίξει ο γενικός δείκτης, λένε οι χρηματιστηριακές.
Κερδοφορία θα επικρατήσει στο ταμπλό του ΧΑ, εκτιμούν για τη σημερινή συνεδρίαση οι χρηματιστηριακές. Η επόμενη μέρα της Συνόδου Κορυφής βρίσκει παράγοντες της αγοράς πιο αισιόδοξους για την ελληνική οικονομία, ωστόσο, ο φόβος για το ποιά θα είναι η κίνηση - απάντηση των διεθνών οίκων αξιολόγησης στο rollover, στις μετακυλίσεις και στην επαναγορά που προβλέπει το σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα, διατηρείται ακέραιος!

Ωστόσο, η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά θα παρουσιάσει ανοδική αντίδραση στις τελευταίες συναλλαγές της εβδομάδας, ωθούμενη και από τα καλά σχόλια των Ευρωπαίων και ξένου Τύπου. Αλλά... οι αμφιβολίες ακόμα υπάρχουν, καθώς, όπως υπογραμμίζουν οι FT, επικαλούμενοι τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οίκοι αξιολόγσης θα βαθμολογήσουν με χρεοκοπία τη χώρα και συγκεκριμένα η S&P θα θέσει την Ελλάδα σε "επιλεκτική χρεοκοπία", ενώ η Fitch σε "περιορισμένη χρεοκοπία".

Το ενδιαφέρον της αγορά επικεντρώνεται και στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, μία μέρα μετά τις αποφάσεις των ηγετών της ΕΕ για την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο γενικός δείκτης του ΧΑ έκλεισε με άνοδο της τάξεως του 2,5% στις 1214 μονάδες και με τον τζλίρο στα 107 εκατ. ευρώ.

Marfin

Αναμένεται ανοδική εκκίνηση στο ΧΑ χάρη στη συμφωνία που κατέληξαν χθες οι αρχηγοί της ευρωπεριφέρειας για τη χώρα.

Euroxx

Για σήμερα αναμένεται ο γενικός δείκτης του ΧΑ να ανοίξει με θετικό πρόσημο.

Στ. Μαλαίνου
[email protected]
Τελευταία τροποποίηση στις 10:27 - 22 Ιουλ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.