ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Δύσβατος ο δρόμος για το χιλιάρικο...

14:33 - 12 Αυγ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Δύσβατος ο δρόμος για το χιλιάρικο...
(upd 2) Τζίρος παραλίας στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Σε επτά μετοχές, στη Eurobank, την ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, την Alpha, την Εθνική, τον ΟΠΑΠ και την Κύπρου, έχει γίνει το 1/3 του ημερήσιου τζίρου σήμερα στο Χ.Α., με το σύνολο στα 38,3 εκατ. ευρώ. Είναι ενδεικτικό του κλίματος απαξίωσης και της θερινής ραστώνης που αγγίζει το Χ.Α. Τα απογοητευτικά στοιχεία για το ΑΕΠ, που στο δεύτερο 3μηνο άγγιξε το 7% δεν πτοεί τους λίγους αγοραστές.

Ο γενικός δείκτης “πολεμάει” να βρεθεί στις χίλιες μονάδες, κάτι που μοιάζει με μεγάλο εμπόδιο, που δύσκολα μπορεί να ξεπεραστεί. Ο χαμηλός τζίρος σημαίνει ταυτόχρονα, το πόσο ευμετάβλητη είναι η αγορά, τη στιγμή που όλα τα μέτωπα, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, είναι ανοιχτά. Η Ιταλία ανακοίνωσε ότι το χρέος της έφτασε στο 1,9 τρισ. Ευρώ (!), το rollover των ελληνικών ομολόγων δεν περπατάει προς το παρόν και για να γίνει αυτό ενδέχεται να αυξηθεί το όριο λήξης των τίτλων που θα γίνονται μέχρι το 2024. Οι αγορές τρέφουν μεγάλες προσδοκίες από μία ακόμα συνάντηση Μέρκελ – Σαρκοζί, αν και η μέχρι στιγμής στάση τους κινείται σε πολιτικά πλαίσια, τα οποία απορρίπτουν τα χρηματιστήρια και οι αγορές των ομολόγων.

Αντίδραση έχει βγει στην Motor Oil, που ενισχύεται πάνω από 5%, στα 6,88 ευρώ, Μυτιληναίος 4,29%, στα 3,89 ευρώ, Coca Cola 4,13%, παρά την υποβάθμιση από την JP Morgan. Μικρά είναι τα κέρδη για τις τράπεζες, με εξαίρεση την Eurobank που εμφανίζει διακυμάνσεις. Στο 1,22 ευρώ ενισχύεται η Κύπρου, στα 0,71 η Πειραιώς, στα 4 ευρώ η Εθνική, στα 2,63 ευρώ η Alpha και στα 2,25 η Εurobank. Aντίδραση έχει βγει και σε μιά σειρά άλλες μετοχές, όπως ο Σαράντης, ο Φουρλής, η Aegean, η ΕΥΑΘ, η Frigoglass, αλλά χωρίς αξιοσημείωτο όγκο.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:48 - 12 Αυγ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.