ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακάμπτει το Χ.Α., αλλά...

11:58 - 06 Σεπ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Kέρδη στις ευρωαγορές.

Mε την Alpha και την Eurobank να αποτελούν τους μεγάλους ασθενείς πια, της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς, ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ανακάμπτει. Οριακά μεν, αλλά ανακάμπτει, αφού, όπως τονίστηκε και χθες, τα επίπεδα των 860 μονάδων, που ήταν και τα χαμηλότερα της 15ετίας, ήταν αυτά πάνω στα οποία πατούν οι αγοραστές κρίνοντας ότι κάπου εδώ είναι ο πάτος.

Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική, αφού οι συναλλασσόμενοι δεν συναντιούνται μεταξύ τους, αφού οι πωλητές που βγαίνουν, το πράττουν γιατί δεν πιστεύουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και οι αγοραστές, θεωρούν ότι τα προβλήματα θα συνεχιστούν, οπότε θα τοποθετηθούν αργότερα και βεβαίως φθηνότερα. Στα ιστορικά χαμηλά του 1,25 ευρώ υποχωρεί η Eurobank και αμετάβλητη στο 1,75, αν και έγραψε χαμηλό ημέρας στο 1,72, κινείται η μετοχή της Alpha.

Το +2,5% της Εθνικής δεν πείθει, αφού δεν υπάρχουν οι απαραίτητες ανάσες από τις υπόλοιπες τράπεζες, ενώ η αντίδραση 3,70% στην Πειραιώς, με την μετοχή στα 0,56 ευρώ, μοιάζει αντανακλαστική, σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς. Κίνηση πάνω από 5% γτια τον Ελλάκτωρα, 3,21% για τον ΟΤΕ, στα 4,18 ευρώ, στα 0,30ενισχύονται η Marfin Popular και η MIG, στα 14,20 η Coca Cola, στα 6,65 η Motor Oil και στα 5,55 ευρώ η ΔΕΗ, παίρνουν την υπόθεση αντίδραση της αγοράς πάνω τους. Στα 702 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται η κεφαλαιοποίηση της Eurobank και στα 935 εκατ. ευρώ της Alpha. Οι συναλλαγές είναι ένας άλλος παράγοντας της αγοράς που δεν πείθει ότι κάτι αλλάζει στο Χ.Α., αφού διαμορφώνονται μόλις στα 11 εκατ. ευρώ.

Αγορές

Ένα μικρό "break" από τις ισχυρές απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης των ευρωπαικών χρηματιστηρίων επιχειρούν στις σημερινές συναλλαγές οι αγορές, οι οποίες κινούνται σε μεικτό έδαφος, παρουσιάζοντας οριακές διακυμάνσεις, ενώ το Λονδίνο εμφανίζει κέρδη της τάξεως του 0,40%.

Αναλυτικότερα, στο Λονδίνο, ο δείκτης ftse 100 αυξάνεται κατά 0,40% στις 5.126 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης cac 40 σημειώνει πτώση της τάξεως του 0,09% στις 2.997 μονάδες και τέλος, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης dax υποχωρεί κατλα 0,02% στις 5.245 μονάδες.

Οι ευρωαγορές έχουν στρέψει το "βλέμμα" τους στο Βερολίνο και στην τριήμερη σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Φινλανδίας Γιούτα Ουρπιλάινεν και της Ολλανδίας Γιαν Κις ντε Γιέγκερ.

Υπενθυμίζεται, ότι το Eurogroup έχει θέσει δύο επιλογές στη Φιλανδία, ή να παραιτηθεί από την αξίωση για την λήψη εγγυήσεων ή να παραιτηθεί από τους τόκους των εγγυήσεων.

Από τις μετοχές που κινούνται ανοδικά, ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί εκείνη της Deutsche Bank, η οποία ενισχύεται κατά 1,9%.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.