ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

XA: Αναμένοντας τη συνάντηση Παπανδρέου - Μέρκελ

09:51 - 27 Σεπ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Αστάθεια εκτιμούν για το γενικό δείκτη οι χρηματιστηριακές.
Όσο οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα εκκρεμούν και η πολυπόθητη 6η δόση αιωρείται, τόσο η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά θα παραμένει ασταθής. Αυτό εκτιμούν οι χρηματιστηριακές, οι οποίες σχολιάζοντας τα νέα χαμηλά, στα οποία βρέθηκε και πάλι χθες ο γενικός δείκτης του ΧΑ, προβλέπουν ρευστοποιήσεις για τη σημερινή συνεδρίαση, με ορισμένες εξ αυτών να προεξοφλούν, ωστόσο, το θετικό πρόσημο.

Η αγορά στρέφει ολοκληρωτικά το "βλέμμα" της στο Βερολίνο και στην κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού, κ. Γιώργου Παπανδρέου με τη Γερμανίδα καγκελάριο, κυρία Άνγκελα Μέρκελ, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί η πολυσυζητημένη λύση στην κρίση. Αν και ο Τίμοθι Γκάιτνερ υποστήριξε σε δηλώσεις του τη Δευτέρα ότι οι Ευρωπαίοι αρχηγοί δεν έχουν πολύ χρόνο για να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους που έχει ξεσπάσει στην ευρωπεριφέρεια, ωστόσο, η κυρία Μέρκελ παρουσιάζεται ως σωτήρας του ευρώ και έτοιμη να κάνει ο,τιδήποτε, προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει εντός Ευρωζώνης.

Την ίδια στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα, ούτως ώστε να λάβει το "πράσινο φως" για την εκταμίευση της 6ης δόσης του ελληνικού δανείου. Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες, η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα την Τετάρτη, προκειμένου να κλείσει τα εκκρεμή ζητήματα με την ελληνική πλευρά.

Και όλα αυτά την ώρα, που η Ιαπωνία, δηλώνει έτοιμη να αγοράσει ομόλογα του EFSF, τροφοδοτώντας με θετικά μηνύματα τις αγορές.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, η αγορά γύρισε στα επίπεδα της δεκαετίας του 90 και τερμάτισε με πτώση κατά 1,67% στις 784 μονάδες και με τον τζίρο ισχνό στα 43 εκατ. ευρώ.

Οι εκτιμήσεις των ΑΧΕ

Euroxx
Για σήμερα αναμένεται ο Γενικός Δείκτης να ανοίξει με θετικό πρόσημο, ύστερα από πέντε συνεχόμενες αρνητικές συνεδριάσεις.

Εurobank
Προβλέπεται ότι η αγορά θα παραμείνει ασταθής λόγω αβεβαιότητας για την 6η δόση.

Σταυρούλα Μαλαίνου
[email protected]
Τελευταία τροποποίηση στις 10:08 - 27 Σεπ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.