ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δε βγήκε ουράνιο τόξο στις αγορές

17:50 - 14 Νοε 2011 | Σχόλια Αγοράς
Αγοραστές σε μεμωνομένες μετοχές στο Χ.Α.
Συνεδρίαση ισορροπιών χωρίς έντονες διακυμάνσεις, φαίνεται ότι είναι και η σημερινή. Οι πωλητές, που πρωταγωνίστησαν το προηγούμενο διάστημα φαίνεται να τηρούν στάση αναμονής μέχρι νεωτέρας, κυρίως μέχρι να "ακούσουν" τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου και κυρίως ως προς το σκέλος της επιστροφής στην ανάκαμψη, δηλαδή τα μέτρα που θα ληφθούν προς την κατεύθυνση αυτή.

Τα εταιρικά αποτελέσματα έχουν έρθει σε δεύτερη μοίρα, με εξαίρεση μετοχές με εξωστρεφή δραστηριότητα και όσο γίνεται πιο μαζεμένες.

Οι διακυμάνσεις είναι και σήμερα στο πρόγραμμα, με την ΕΤΕ, για παράδειγμα, εκεί που κατέγραφε κέρδη, να διαπραγματεύεται αυτή την ώρα σε αρνητικό πρόσημο, στα 2,07 ευρώ. Ίδια εικόνα και για την Eurobank, που υποχωρεί κατά 2,5%, στα 0,7310 ευρώ. Αμετάβλητη στο 1,08 ευρώ παραμένει η μετοχή της Alpha.

Το θετικό πρόσημο της αγοράς πάντως, συντηρεί η αντίδραση που έχει βγει στην Coca Cola, στα 13,02 ευρώ, στον Μυτιληναίο που καταγράφει κέρδη 2,6%, στα 3,15 ευρώ, την ΔΕΗ που ενισχύεται κατά 1,77%, στα 5,75 ευρώ, τα οριακά κέρδη του ΟΠΑΠ, της Βιοχάλκο και της Ελλάκτωρ. Συνεχίζεται η αντίδραση για το Τ.Τ. με κέρδη πάνω από 6%, ενώ η μετοχή της Τbank υποχωρεί πάνω από 24%. Οι συναλλαγές παραμένουν υποτονικές στα 17,3 εκατ. ευρώ.

Αγορές


Με απώλειες άνοιξε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας η Wall, καθώς οι ανησυχίες γύρω από την Ιταλία δεν έχουν κωπάσει ενώ σε τιμές-φωτιά κυμάνθηκε το επιτόκιο στη σημερινή δημοπρασία πενταετών ιταλικών ομολόγων.

O Dow χάνει 0,27% στις 12.121 μονάδες, ο Nasdaq χάνει 0,55% ενώ ο S&P σημειώνει απώλειες 0,8% στις 1.254 μονάδες.

Την ίδια ώρα, επιμένουν πτωτικά οι ευρωπαϊκές αγορές εκχωρώντας τα κέρδη που σημείωναν στο άνοιγμα τους στον απόηχο της οριστικοποίησης των νέων τεχνοκρατικών κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Ιταλία. Οι μέτοχοι του τραπεζικού κλάδου ρευστοποιούν τα κέρδη που έχουν σημειώσει το τελευταίο διάστημα, ενώ η δημοπρασία με επιτόκιο-φωτιά των 5ετών ιταλικών ομολόγων υπενθύμισαν στους επενδυτές ότι η Ευρώπη πόρρω απέχει ακόμη από την λύση της κρίσης.

Ο FTSE σημειώνει απώλειες 0,90% στις 5.495 μονάδες, ο CAC χάνει 1,12% στις 3.114 μονάδες ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη βρίσκεται στο -1,01% λίγο κάτω από τις 6.000 μονάδες.

Σημειώνεται πως η μετοχή της Hochtief υποχωρεί πάνω από 10% καθώς η εταιρεία προειδοποίησε αφενός πως η πώληση του μεριδίου της σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια πιθανόν να μην ολοκληρωθεί εντός του έτους καθιστώντας ζημιογόνα την τρέχουσα χρήση, ενώ παράλληλα σημείωσε πως πιθανόν να προβεί σε απομειώσεις των συμβολαίων της για τους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους λόγω μαζικής μη καταβολής του αντιτίμου για τα διόδια.

Σταύρος Χαρίτος

[email protected]

Δημήτρης Κώτσος

[email protected]
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.