ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε σαθρό έδαφος οι αγορές

17:50 - 15 Νοε 2011 | Σχόλια Αγοράς
Με την όπισθεν το Χρηματιστήριο της Αθήνας.
Kλυδωνίζεται το Χ.Α. και οι αγορές. Η αβεβαιότητα που κυριαρχεί στην ευρωζώνη ως προς την αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης χρέους αποτελεί τον βασικότερο λόγο για τη σημερινή υποχώρηση των τιμών. Ο ακριβός δανεισμός σε Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα (έντοκα), καθώς και η απουσία στίγματος από τις νέες κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Ιταλία ως προς την αντιμετώπιση της κατάστασης προκαλούν νευρικότητα και ταυτόχρονα ανασφάλεια.

Τίποτα το συγκεκριμένο δεν υπάρχει ως προς το PSI και τη συμμετοχή των ιδιωτών, ενώ τα αποτελέσματα του τρίτου 3μήνου αναμένεται να επιβαρυνθούν περαιτέρω λόγω των προβλέψεων. Από τον 20άρη μόνο η Marfin Bank φέρει θετικό πρόσημο.

Μεγάλες απώλειες καταγράφει το Τ.Τ., 16,74%, η Εθνική, σχεδόν κατά 9,5%, η Alpha κατά 9%, η Eurobank κατά 8,7% και η Πειραιώς κατά 7,5%. Οι απώλειες είναι μεγάλες και για τις υπόλοιπες μετοχές του 20άρη, αφού πτώση πάνω από 3% σημειώνουν Folli Follie, Τιτάν, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, και ΟΤΕ και πάνω από 4% Μυτιληναίος και Κύπρου. Οι συναλλαγές διαμορφώνονται στα 25 εκατ. ευρώ.

Αγορές

Με μεικτά πρόσημα άνοιξε τη συνεδρίαση της η Wall καθώς η αβεβαιότητα μετά τη μετάβαση σε τεχνοκρατικές κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Ιταλία επανήλθε εκτινάσσοντας τις αποδόσεις των δεκαετών γαλλικών, αυστριακών και βελγικών ομολόγων ενώ οι αντίστοιχες αποδόσεις ιταλικών ομολόγων ξεπέρασαν και πάλι το κομβικό ποσοστό του 7%. Παράλληλα, η Ισπανία δανείστηκε «τσουχτερά» σήμερα 3,2 δις. από έντοκα γραμμάτια με αποδόσεις που κυμάνθηκαν σε υψηλό 14 ετών άνω του 5%.

Ο Dow υποχώρεί κατά 0,05% στις 12.074 μονάδες, ο Nasdaq κερδίζει 0,24% στις 2.664 μονάδες ενώ ο S&P 500 κερδίζει 0,14% στις 1.254 μονάδες.

Την ίδια ώρα, μεικτές τάσεις παρατηρούνται και στην Ευρώπη όπου οι επενδυτική δραστηριότητα επισκιάζεται από την ανησυχία που επικρατεί στην αγορά ομολόγων.

Ο FTSE στο Λονδίνο κερδίζει 0,51%, ο CAC στο Παρίσι χάνει 1,49% στις 3.063 μονάδες, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη χάνει 0,7% στις 5.943 μονάδες
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.