ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόκκινη η...πολιορκημένη Wall - Πτωτικά και η Ευρώπη

16:57 - 17 Νοε 2011 | Σχόλια Αγοράς
X.A.: Μικρές διακυμάνσεις στα χαμηλά 18ετίας
Κίνηση απομάκρυνσης από τα χαμηλά επιδιώκεται στην αγορά σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα χαμηλού τζίρου μόλις 16 εκατ. ευρώ. Η αγορά υποχωρεί στις 714 μονάδες με το αρνητικό πρόσημο να παραπέμπει σε μία ιδιαίτερα μικρή μεταβολή.

Η κατάσταση στις ευρωπαϊκές αγορές δεν είναι ευνοϊκή, αφού πλέον η κρίση αγγίζει χώρες όπως η Γαλλία, ενώ η Moody's προβαίνει σε υποβάθμιση Γερμανικών τραπεζών, που σημαίνει πλέον ότι η άσχημη οικονομική συγκυρία χτυπάει την καρδιά της Ευρώπης. Κέρδη για την Εθνική, στο 1,8 ευρώ και απώλειες 1,7% για την Alpha και 4,36% για την Eurobank στον απόηχο της χθεσινής απομάκρυνσης από τους δείκτες της Morgan Stanley.

Το ίδιο ισχύει και για τη ΔΕΗ που υποχωρεί κατά 3,4%, αλλά και την Κύπρου κατά 1,3%. Οι πωλητές βρίσκονται με το δάχτυλο στη σκανδάλη, σχολιάζει η αγορά, από τη στιγμή μάλιστα που η αβεβαιότητα ως προς τη διαχείριση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη μεγαλώνει. Θετική μεταβολή για τον Μυτιληναίο, έπειτα από τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εισηγμένη. Κέρδη 1,34% και για την Motor Oil, στον απόηχο θετικών καλύψεων εκ μέρους των ξένων οίκων.

Αγορές


Πτωτικά, όπως αναμενόταν, άνοιξε τη συνεδρίαση της η Wall σε μία ημέρα που άρχισε...περιπετειωδώς καθώς το NYSE πολιορκούσαν «Αγανακτισμένοι» του κινήματος Occupy Street παρεμποδίζοντας την προσέλευση των χρηματιστών.

Επί του προκειμένου, τα ενθαρρυντικά μάκρο που αφορούσαν την κάμψη των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας και η μεγαλύτερη αύξηση στην έκδοση οικοδομικών αδειών εδώ και 1,5 χρόνο δεν μπόρεσαν να αντιστρέψουν το κλίμα που διαμορφώνεται από τις εξελίξεις ή για την ακρίβεια...την ανυπαρξία αυτών στην δική μας όχθη του Ατλαντικού, καθώς η εμμονή της Γερμανίας στην κάθετη άρνηση παρέμβασης της ΕΚΤ για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη εντείνει την κρίση, την οποία πυροδότησαν σήμερα έντονα και οι «τσουχτερές» δημοπρασίες για Γαλλία και Ισπανία. Ο επικεφαλής οικονομολόγων το έθεσε άλλωστε ξεκάθαρα σε δηλώσεις του στο Bloomberg: «Ή παρέμβαση, ή χρεοκοπία μεγάλης χώρας πολύ σύντομα».

Ο Dow διαμορφώνεται στο -0,30% και τις 11.869 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,56% στις 2.625 μονάδες ενώ ο S&P σημειώνει πτώση 0,54% στις 1.230 μονάδες.

Την ίδια ώρα, πτωτικές τάσεις και ανησυχία είναι οι κυρίαρχες τάσεις στη σημερινή συνεδρίαση των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς μετά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις της καγκελαρίου Μέρκελ που...κόβουν το βήχα σε όσους αναμένουν παρέμβαση της ΕΚΤ για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, ήρθαν και οι δημοπρασίες σε Γαλλία και Ισπανία σήμερα για να εντείνουν τις ανησυχίες.

Ο αγγλικός FTSE υποχωρεί κατά 1,72% στις 5.414 μονάδες, ο γαλλικός CAC σημειώνει απώλειες 1,24% στις 3.027 ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη χάνει 1,07% στις 5.851 μονάδες.

Στ.Κ.Χαρίτος
Δημήτρης Κώτσος 
Τελευταία τροποποίηση στις 17:02 - 17 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.