ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κερδοφορία στην Ευρώπη - Κλειστή θα παραμείνει η Wall

11:38 - 24 Νοε 2011 | Σχόλια Αγοράς
Ελαφριά ανοδική εκκίνηση από τις ευρωαγορές.
Επιχειρούν αναοδικά στις σημερινές χρηματιστηριακές συναλλαγές οι ευρωπαικές αγορές, με τη Wall Street να παραμένει κλειστή λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Στα ευρωπαικά ταμπλό καταγράφονται κέρδη μεν μικρά δε, ύστερα από τις έντονες ρευστοποιήσεις των τελευταίων συνεδρίασεων. Οι αγορές φαίνεται να έχουν εφησυχαστεί ως προς το ελληνικό ζήτημα και την εκταμίευση της έκτης δόσης του ελληνικού δανείου από την ΕΕ και το ΔΝΤ, καθώς τα μηνύματα που φτάνουν στην Ελλάδα από την Ευρώπη αφήνουν περιθώρια αναζοπύρωσης της ελπίδας ότι το ζήτημα της 6ης δόσης ξεκολλάει... Και αυτό, καθώς Βρυξέλλες, Ουάσινγκτον, Φρανκφούρτη, Παρίσι και Βερολίνο αντέδρασαν θετικά στην επιστολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

Την ίδια στιγμή, η υποβάθμιση κατά τρεις βαθμίδες σε BB+ από BBB+ της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Πορτγαλίας από τον κινέζικο όμιλο Dagnog, καθώς και οι απειλές της S&P για πιθανή υποβάθμιση της Ιαπωνίας και οι προειδοποιήσεις του ΔΝΤ για "απότομη εκτίναξη" των αποδόσεων των ιαπωνικών ομολόγων, αφήνουν προς το παρόν τις ευρωαγορές ανεπηρέαστες.

Στα ταμπλό, ο ftse στο Λονδίνο αυξάνεται κατά 0,16% στις 5148 μονάδες, ο cac στο Παρίσι κινείται ανοδικά κατά 0,52% στις 2837 μονάδες και τέλος, ο dax στη Φρανκφούρτη ενισχύεται κατά 0,72% στις 5497 μονάδες.

Σταυρούλα Μαλαίνου
[email protected]
Τελευταία τροποποίηση στις 12:01 - 24 Νοε 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.