ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δυναμικό rebound σε Wall και Ευρώπη

17:50 - 28 Νοε 2011 | Σχόλια Αγοράς
Bear trap το Χ.Α.
Μία ακόμα συνεδρίαση παγίδα για την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά και τους συναλλασσόμενους. Με υψηλό ημέρας στις 676 μονάδες, ο γενικός δείκτης πέρασε στο “κόκκινο”, καταγράφοντας απώλειες 0,85%, στις 658 μονάδες, με τις δεικτοβαρείς μετοχές, δηλαδή εκείνες που έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα στη διαμόρφωση του γενικού δείκτη από τις τράπεζες να καταγράφουν απώλειες. Στο πλαίσιο αυτό, η Coca Cola, υποχωρεί πάνω από 6%, σε νέα χαμηλά έτους, στα 10,84 ευρώ, σε νέα ιστορικά χαμηλά υποχωρεί η ΔΕΗ, στα 4,18 ευρώ, με τα 4 ευρώ να αποτελούν νέα στήριξη για τη μετοχή, ενώ στο σε αρνητικό πεδίο πέρασε και η μετοχή του ΟΤΕ.


Οι τράπεζες εξακολουθούν να καταγράφουν κέρδη, αλλά μικρότερα σε σχέση με το ξεκίνημα. Κέρδη 4,4% για την Πειραιώς και 4,80% για το Τ.Τ., κατά 2,755 ενισχύεται η Εθνική, στο 1,87, 2,35% ενισχύεται η Eurobank και 2,47%, η Alpha.


Σημειωτέον, ότι με το ξεκίνημα της αγοράς, τα κέρδη των τραπεζών είχαν φτάσει να ανέρχονται πάνω από 5%. Οι αναλυτές από τα ξένα μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν ότι τίποτα δε συνηγορεί για την αντίδραση στα Χρηματιστήρια. Όλα τα ζητήματα που άπτονται της διαχείρισης της κρίσης χρέους που ταλανίζει την Ευρώπη είναι ανοιχτά, με την Γερμανία και τη Γαλλία να συναποφασίζουν για κυρώσεις εξπρές στις δημοσιονομικά υπότροπες χώρες, τη στιγμή που οι ξένοι οίκοι απειλούν με υποβαθμίσεις. Η νέα πτώση της αγοράς πραγματοποιείται με συναλλαγές άνω των 22 εκατ. ευρώ.a

Aγορές


Με άλμα άνοιξε τη σημερινή της συνεδρίαση η Wall, στον απόηχο της ευφορίας που δημιούργησαν τα στοιχεία για τα ποσά-ρεκόρ που ξόδεψαν οι Αμερικανοί καταναλωτές το τριήμερο που ακολούθησε τη μέρα των Ευχαριστιών, δίνοντας μία πρώτη ένδειξη ότι το αμερικάνικο λιανεμπόριο θα μείνει τηρουμένων των αναλογιών ανεπηρέαστο από την κρίση κατά την εορταστική περίοδο.

Ο Dow αυτή την ώρα κερδίζει 2,55% στις 11.518 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 3,31% στις 2.522 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο κατά 3,06% στις 1.194 μονάδες.

Την ίδια ώρα με ράλι «απαντούν» οι ευρωαγορές στις διεργασίες στην Ευρωζώνη που δείχνουν ότι πλησιάζουμε σε μία δυναμική πρόταση για την ευρωπαϊκή κρίση, ενώ οι μεγάλες απώλειες της περασμένης εβδομάδας είχαν καλλιεργήσει το έδαφος για τη δυναμική διόρθωση που βιώνουν σήμερα οι αγορές.

Αναλυτές υποστηρίζουν πως εφόσον το πρόβλημα έχει πλέον φτάσει στην «καρδιά» του πυρήνα της Ευρωζώνης Γερμανία, οι αποφάσεις είναι πλέον θέμα επιβιώσης.Στα σκαριά είναι άλλωστε η γαλλογερμανική πρόταση για ένα νέο Σύμφωνο Σταθερότητας, ενώ «κλεισμένη» θεωρείται η συμφωνία για τους κανόνες που θα διέπουν το EFSF, για το πώς θα γίνεται η μόχλευσή των κεφαλαίων του, για το πώς θα παρέχει πιστώσεις στα κράτη -μέλη της Ευρωζώνης και στο πως θα παρεμβαίνει στην πρωτογενή και τη δευτερογενή αγορά.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο EFSF θα μπορεί να εκδίδει εγγυήσεις που θα καλύπτουν το 20% έως 30% των εκδόσεων κρατικού χρέους.

Ο FTSE στο Λονδίνο κερδίζει αυτή την ώρα 2,89% στις 5.314 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι σημειώνει κέρδη 4,77% στις 2.993 μονάδες ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει κέρδη ύψους 4,19% στις 5.732 μονάδες.

Στ.Κ.Χαρίτος
Δ.Κώτσος
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.