ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύννεφα πάνω από ευρωαγορές και Wall

17:44 - 07 Δεκ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Νά ΄χε και τζίρο - Κέρδη στο Χ.Α.
Κοντά στη μία ποσοστιαία μονάδα διαμορφώνονται τα ημερήσια κέρδη του Χ.Α., με τον γενικό δείκτη στις 685 μονάδες. Οι συναλλαγές είναι ιδιαίτερα υποτονικές, στα 13,8 εκατ. ευρώ με τους επενδυτές ιδιαίτερα επιφυλακτικούς ενόψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής, για την οποία Γερμανοί αξιωματούχοι δεν τρέφουν μεγάλες προσδοκίες για την κατάληξη σε συμφωνία.

Ενδιαφέρουσα είναι η κίνηση πάνω από τα τριάντα λεπτά για τη μετοχή της Πειραιώς, ενώ κίνηση προς τα 12 ευρώ 'επιχειρείται" από την Coca Cola, τα κέρδη της οποίας ανέρχονται σε 2,75%. Υποτονικότερη είναι η αντίδραση για την Εθνική και αμετάβλητες στα χθεσινά επίπεδα μένουν Eurobank και Alpha, στα 0,43 και 0,62 ευρώ αντίστοιχα. Η αγορά ανησυχεί μήπως υπάρξουν καθυστερήσεις στην αύξηση κεφαλαίου των δύο τραπεζών, προκειμένου να τοποθετηθεί ο επενδυτής από το Κατάρ. Κέρδη για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση για ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ.

Αγορές

Δεν συμπλέουν..με την αλλαγή πλεύσης του Τίμοθι Γκάιτνερ και τη στήριξη στα γαλλογερμανικά σχέδια οι αμερικανοί επενδυτές καθώς παρά τα ανοδικά futures η Wall καταγράφει απώλειες στο άνοιγμα, στον απόηχο των ανησυχιών για μη εξεύρεση λύση στην ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά αύριο.

Ο Dow υποχωρεί αυτή την ώρα 0,51% στις 12.088 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,92% και ο S&P 500 χάνει 0,75% στις 1.249 μονάδες.

Την ίδια ώρα, η απαισιοδοξία έχει κάνει την εμφάνιση της και στις ευρωαγορές, καθώς οι ελπίδες για δυναμική λύση στη Σύνοδο της Παρασκευής μέσω της παράλληλης λειτουργίας EFSF και ESM διαψεύστηκαν από εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης.
Η διάψευση αυτή έφερε «τούμπα» τους τραπεζικές δείκτες που από σημαντικά κέρδη καταγράφουν πλέον απώλειες με «βαρίδια» της γαλλικές τράπεζες.

Ο FTSE στο Λονδίνο υποχωρεί αυτή την ώρα 0,54% στις 5.539 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι σημειώνει απώλειες 0,88% στις 3.152 μονάδες ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη «γράφει» αυτή την ώρα απώλειες 1,12% στις 5.961 μονάδες.

Στ.Κ.Χαρίτος
Δ.Κώτσος
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.