ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απέφυγαν το "παγόβουνο" οι ευρωαγορές

20:13 - 29 Δεκ 2011 | Σχόλια Αγοράς
Ανακτά το χαμένο έδαφος η Wall.
Βαρόμετρο για τις συνεδριάσεις στις ευρωαγορές αποτέλεσε όπως αναμενόταν η ιταλική δημοπρασία, καθώς η μείωση του επιτοκίου με το οποίο δανείστηκε η γειτονική χώρα, ανακούφισε προσωρινά τους επενδυτές, παρότι οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων παραμένουν φυσικά "αλμυρές".

Οικονομικοί αναλυτές σχολιάζουν γλαφυρά πως η τηρουμένων των αναλογιών επιτυχής ιταλική δημοπρασία μοιάζει "με ένα παγόβουνο που απεφεύχθη. Εφόσον το καράβι έπεφτε πάνω, άσχημα πράγματα θα συνέβαιναν, αλλά και τον να το αποφύγεις δε σημαίνει πολλά."

Έτσι οι ευρωαγορές απάντησαν με κέρδη στην επιτυχή έκβαση της ιταλικής δημοπρασίας αλλά στο βάθος παραμένουν οι ανησυχίες για τη πτώση που παρουσιάζει το ευρώ, το οποίο σταθεροποιήθηκαν σήμερα στο 1,294 σε χαμηλό 15μήνου έναντι του δολαρίου και δεκατίας έναντι του γεν.

Πιο αναλυτικά, ο ftse στο Λονδίνο έκλεισε με κέρδη 1,08% στις 5.567 μονάδες,ο γαλλικός CAC κέρδισε 1,84% στις 3.128 μονάδες, ενώ ο Dax σημείωσε κέρδη ύψους 1,34% στις 5.849 μονάδες.

Την ίδια στιγμή ανοδικά συνεχίζει τη συνεδρίαση της η Wall, επανακτώντας εν μέρει τις απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης καθώς οι επενδυτές ανταποκρίνονται θετικά στα μακροοικονομικά στοιχεία καθώς οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας παραμένει κάτω από το όριο των 400 χιλ. ενώ η αγορά ακινήτων εμφανίζεται σε ανάπτυξη βάσει των στοιχείων για τις εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών που υπερβαίνουν τα επίπεδα 2001 που αποτελεί το μέτρο σύγκρισης του δείκτη. Παράλληλα, η μείωση των επιτοκίων στην ιταλική δημοπρασία που απομάκρυνε προσωρινά τον ευρωπαϊκό "πονοκέφαλο".

Ο Dow κερδίζει αυτή την ώρα 0,85% στις 12.255 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,68% στις 2.608 μονάδες ενώ ο S&P500 σημειώνει κέρδη ύψους 0,8% στις 1.260 μονάδες.

Δ.Κώτσος 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.