ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάνει like στο Facebook η Wall

18:05 - 01 Φεβ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Κέρδη πάνω από 2% στη Φρανκφούρτη, σκαρφαλώνει το ευρώ.
Με το δεξί μπήκε στο Φεβρουάριο η Wall Street, καθώς οι δείκτες άνοιξαν στα πράσινα στον απόηχο των ενθαρρυντικών στοιχείων για τον κλάδο της μεταποίησης σε Κίνα και Γερμανία, αλλά και την τόνωση του επενδυτικού συναισθήματος με αφορμή την πολυαναμενόμενη δημόσια εγγραφή του Facebook, η οποία και αναμένεται να είναι τριπλάσια σε αξία από την αντίστοιχη IPO του Google. Ενθαρρυντικά ήταν άλλωστε τα μάκρο, καθώς 170.000 θέσεις εργασίας πρόσθεσε τον Ιανουάριο ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ, σε αντιστοιχία με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Παράλληλα, την Παρασκευή ανακοινώνονται τα στοιχεία για την ανεργία τον Ιανουάριο με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για διατήρηση του ποσοστού στο 8,5% και αύξηση των καταστάσεων μισθοδοσίας εκτός του γεωργικού κλάδου κατά 125 χιλ.

O Dow σημειώνει κέρδη ύψους 0,86% στις 12.742 μονάδες, ο Nasdaq κερδίζει 0,6% στις 2.830 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σκαρφαλώνει 0,76% στις 1.322 μονάδες.

Σημαντικά κέρδη, που ξεπερνούν το 2% στη Φρανκφούρτη σημειώνουν την ίδια ώρα οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα για τον μεταποιητικό κλάδο στην Κίνα και τη Γερμανία.Παράλληλα, στο 2,7% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο, με το ρυθμό μεταβολής να παραμένει στα ίδια επίπεδα με αυτά του Δεκεμβρίου.

Οι τραπεζικές και πετρελαϊκές μετοχές ηγούνται της ανόδου, ενώ τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα τονώνουν το επενδυτικό συναίσθημα.Παράλληλα οι επενδυτές "σπεκουλάρουν" και στις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις για το ελληνικό PSI, δίνοντας φτερά στην αγορά.

Ο Dax στη Φρανκφούρτη κερδίζει 2,06% στις 6.592 μονάδες, ο Cac στο Παρίσι σημειώνει κέρδη ύψους 1,49% στις 3.346 μονάδες ενώ ο ftse στο Λονδίνο κερδίζει 1,41% στις 5.762 μονάδες.

Το ευρώ καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,5% έναντι του αμερικανικού νομίσματος και διαμορφώνεται στα 1,317 δολάρια.

Παράλληλα, το δολάριο υποχώρησε στα χαμηλά τριών μηνών έναντι του γεν κοντά στα 76 γεν, καθώς υπέκυψε στις πιέσεις ρευστοποίησης που πυροδότησε η δήλωση της Fed την προηγούμενη εβδομάδα ότι ενδέχεται να διατηρήσει σε μηδενικά επίπεδα τα επιτόκιά της έως τα τέλη του 2014.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.