ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νευρικότητα στο Χ.Α.

12:46 - 29 Φεβ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Στο "πράσινο" με το βλέμμα στα δάνεια της ΕΚΤ οι αγορές.

Xωρίς κατεύθυνση και κυρίως χωρίς... έμπνευση εξελίσσεται η σημερινή συνεδρίαση στο Χ.Α., με τον γενικό δείκτη, όπως από την πρώτη στιγμή έχει επισημάνει το 'R” να δίνει στην κυριολεξία μάχη να σταθεί πάνω από τις 720 – 725 μονάδες.

 

Αν διασπαστούν τα επίπεδα αυτά, κάτι που είναι πολύ πιθανό, αφού έχουν αλλάξει τα τεχνικά δεδομένα, η αγορά προετοιμάζεται για νέα χαμηλά. Οι απώλειες στις τράπεζες είναι συγκρατημένες και η επιφυλακτικότητα των επενδυτών συνδέεται κυρίως με το 15θήμερο του “Διαβόλου” στην Ελλάδα, αφού το PSI βρίσκεται σε εξέλιξη και εκκρεμούν η έγκριση της βοήθειας από την Ευρώπη και από το ΔΝΤ.

 

Κέρδη πάνω από 1% για τα ΕΛΠΕ ενόψει της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, κέρδη 10,74% για την Marfin Popular, η οποία πήρε στο τελευταίο τρίμηνο μεγάλες ζημιές από το ομολογιακό χαρτοφυλάκιο. Νέες απώλειες για Eurobank, Alpha, Πειραιώς και ΕΤΕ. Κατά τα άλλα, κέρδη, αλλά συγκρατημένα έχουν βγει στη MIG, τον Μυτιληναίο, την Κύπρου, τα Folli Follie, τον Τιτάνα, τη Βιοχάλκο και τον ΟΠΑΠ. Oι συναλλαγές είναι υποτονικές στα 24,6 εκατ. ευρώ. 

Αγορές

Κέρδη σημειώνουν αυτή την ώρα οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τις τράπεζες να βρίσκονται στο επίκεντρο και της σημερινής συνεδρίασης εν όψει της δεύτερης πράξης χορήγησης φθηνής ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα από την ΕΚΤ. Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής έναντι των αποτελεσμάτων της διαδικασίας, για να εξάγουν συμπεράσματα με τους αναλυτές να αναμένουν ίδια ή και λίγο μεγαλύτερη συμμετοχή στο πρόγραμμα κοντά στο μισό τρις. ευρώ.

Θετικά είναι και τα περισσότερα εταιρικά αποτελέσματα που έχουν ανακοινώθεί σήμερα οδηγώντας σε κέρδη τις αντίστοιχες εταιρείες, ενώ στον αντίποδα απώλειες 5,89% σημειώνει η Hochtief μετά την ανακοίνωση της για ζημιές.

Ο FTSE στο Λονδίνο σημειώνει οριακές μεταβολές στις 5.930 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι κερδίζει 0,53% στις 3.472 μονάδες,και ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει κέρδη 0,54% στις 6.925 μονάδες.

Από την άλλη με κέρδη αποχαιρέτησαν τον Φεβρουάριο οι ασιατικές αγορές εκτός της Σαγκάης, ολοκληρώνοντας έναν μήνα με σημαντικά κέρδη, όπου ο Nikkei στο Τόκυο ενισχύθηκε πάνω από 10% και οι δείκτες σε Χονγκ Κονγκ, Σαγκάη, Σεούλ και Σύδνεϋ σημείωσαν κέρδη 6,3%, 5,9%, 3,8% και 0,8% αντίστοιχα. Στο επίκεντρο βρέθηκε η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου και η αισιοδοξία που μεταδίδεται από την αμερικάνικη αγορά.

Ο Kospi στη Σεούλ κέρδισε 1,3%, ο αυστραλιανός S&P σημείωσε κέρδη 0,84%, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κέρδισε 0,52%, ο Nikkei έκλεισε αμετάβλητος και το Χρηματιστήριο της Σαγκάης έσπασε το ανοδικό σερί του με απώλειες σχεδόν 1%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.