ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: Μπρά ντε φερ πωλητών-αγοραστών στις τράπεζες

12:33 - 28 Μαρ 2012 | Σχόλια Αγοράς
"Γύρισαν" σε απώλειες οι ευρωαγορές.

Ιδιαίτερα έντονη είναι η μεταβλητότητα που παρατηρείται αυτή την ώρα στα ταμπλό του ΧΑ, με τις τράπεζες να σημειώνουν μία αξιοσημείωτη προσπάθεια αντίδρασης που όμως δεν είναι σταθερή.

 

Παρά την αβεβαιότητα που υπάρχει στο μέτωπο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και η οποία αναμένεται να διατηρηθεί στο προσεχές διάστημα, κινητικότητα υπάρχει εκτός από το μέτωπο των πωλητών και σε αυτό των αγοραστών στις τράπεζες. Η Alpha σημειώνει κέρδη 1,87%, η Eurobank κερδίζει 0,91%, ενώ και η ΕΤΕ ενισχύεται κατά 0,93%. Κύπρου και ΤΤ ενισχύονται κατά 2,11% και 1,87% αντίστοιχα.

 

Την ίδια στιγμή μετοχές που μονοπώλησαν το επενδυτικό ενδιαφέρον στο περασμένο διάστημα, όπως του ΟΤΕ, και του ΟΠΑΠ σημειώνουν πτώση, κατά 0,93% και κατά 0,27% αντίστοιχα. Άλμα 6,44% για τη ΜΕΤΚΑ μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που ανακοίνωσε.

 

Ο τζίρος φαίνεται αυξημένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες ξεπερνώντας ήδη τα 18 εκατ. ευρώ. Ο γενικός δείκτης του ΧΑ διαμορφώνεται αυτή την ώρα στις 755 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,37%.

 

Ευρωαγορές
 

Νωθρές κινήσεις παρατηρούνται στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου να είναι περιορισμένη. Αυτό οφείλεται αφενός στο μούδιασμα που επικρατεί λόγω της είδησης ότι οι ασιατικές χώρες σκοπεύουν να μειώσουν την εξάρτηση από το ΔΝΤ διπλασιάζοντας τα αποθεματικά του δικού τους Ταμείου, και αφετέρου λόγω της έκθεσης της Citi είναι πλέον πιο πιθανό η Ισπανία να χρειαστεί κάποιας μορφής αναδιάρθρωση του χρέους της. 

 
Βαρίδια αποτελούν ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός της Total, που υποχωρεί 7% λόγω της ανησυχίας που επικρατεί για τη διαρροή φυσικού αερίου από μια εξέδρα άντλησης υδρογονανθράκων στη Βόρεια Θάλασσα, στα ανοιχτά της πόλης Αμπερντίν της Σκωτίας, ενώ κατά 1% υποχωρεί η Nestle λόγω της υποβάθμισης της σε neutral από buy από τη UBS. 
 
O FTSE στο Λονδίνο υποχωρεί 0,26% στις 5.854 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι χάνει 0,21% στις 3.462 μονάδες, ενώ απώλειες κατά 0,38% στις 7.052 μονάδες σημειώνει ο DAX στη Φρανκφούρτη.
 
Ασία
 
Νωρίτερα, σημαντικές απώλειες σημείωσαν οι ασιατικές αγορές, με τους δείκτες στη Σαγκάη να υφίστανται τις σημαντικότερες ημερήσιες απώλειες μέσα στο έτος. Στο επίκεντρο βρέθηκε ο κλάδος των εμπορευμάτων και των μεταλλευμάτων. Τα κέρδη των κρατικών επιχειρήσεων υποχωρούν, οπότε οι πωλήσεις το χρησιμοποιούν ως δικαιολογία για να παρασύρουν την αγορά χαμηλότερα. Παράλληλα, οι επενδυτές πιθανόν να επιθυμούν να "κλειδώσουν" τα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο. 
 
Οι δείκτες στη Σαγκάη υποχώρησαν κατά 2,7%, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε απώλειες 0,8%, απώλειες κατά 0,7% σημείωσε ο κορεάτικος Kospi, ενώ αντίστοιχες ήταν και οι απώλειες για τον Nikkei.Ο αυστραλιανός S&P στον αντίποδα σημείωσε κέρδη 1% σκαρφαλώνοντας σε υψηλό τριμήνου. 
Τελευταία τροποποίηση στις 12:49 - 28 Μαρ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.