ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: Με βήμα σημειωτόν εν όψει κάλπης

09:04 - 30 Απρ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Τι βλέπουν οι χρηματιστηριακές για σήμερα.

Ακόμη μία άχρωμη εβδομάδα για την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά ξεκινά σήμερα, καθώς η αβεβαιότητα γύρω από το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν επιτρέπει οποιαδήποτε κίνηση που εμπεριέχει το παραμικρό επίπεδο ρίσκου.

 

Η αγορά έχει προετοιμαστεί πως οι όποιες αποφάσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα εφαρμοστούν μετά τις εκλογές. Ταυτόχρονα, η αγορά τελεί υπό ομηρεία μέχρι τις 6 Μαίου, αν και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι το αποτέλεσμα της κάλπης θα είναι τέτοιο από το οποίο θα προκύπτει σταθερότητα, ικανή για να εφαρμοστεί με συνέπεια η δανειακή σύμβαση.

 

Σε εβδομαδιαία βάση, ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 2,6%, με τις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης (FTSE20) να υποαποδίδουν, καταγράφοντας απώλειες 3,3%. Ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE 40) υποχώρησε κατά 2%, ενώ η μικρή κεφαλαιοποίηση (FTSE 80) ενισχύθηκε κατά 1,8%. Οι απώλειες για τις τράπεζες διαμορφώθηκαν στο 3,4%, καθώς οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης παραμένουν άγνωστοι. ΕΤΕ, ΟΤΕ και ΔΕΗ είχαν σημαντικές απώλειες, ενώ σε τροχιά ανόδου βρέθηκε η Μέτκα.

 

Την Παρασκευή ο γενικός δείκτης έκλεισε για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση στο 'κόκκινο' και με τις συναλλαγές στα επίπεδα των 16,6 εκατ. Ευρώ. Από αυτά, η ΕΤΕ έκανε τον μεγαλύτερο τζίρο περίπου το 215 του ημερήσιου τζίρου και ακολούθησε ο ΟΤΕ, ο οποίος βρέθηκε και πάλι στο μάτι του κυκλώνα. Ο λόγος για τη νέα πτώση, αυτή τη φορά κατά 4,40% του Οργανισμού, με κλείσιμο στα 2,45 ευρώ είναι ότι ακούγεται πως η μετοχή δεν θα περιλαμβάνεται στις λίστες της Morgan Stanley κατά την αναθεώρησή τους στο τέλος Μαίου. Σημειωτέον, ότι η μετοχή δεν περιλαμβάνεται ούτε στις λίστες του Eurostoxx.

 

Aντίδραση από τα ιστορικά χαμηλά βγήκε στη μετοχή της ΔΕΗ, που έκλεισε με άνοδο 4,49%, στα 2,56 ευρώ και στον ΟΠΑΠ που ενισχύθηκε κατά 2,10%, στα 6,80 ευρώ. Απώλειες 1,33% για την Coca Cola που έχει χτίσει βάση στα επίπεδα μεταξύ των 14,70 – 14,80 ευρώ. Ως προς τις τράπεζες, η νωχελικότητα ήταν και στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας το κυρίαρχο σημείο. Οριακές απώλειες για την Εθνική, στο 1,67 ευρώ και οριακά κέρδη για Alpha και Eurobank, άνευ όμως λόγου και αξίας.

 

Eurobank

 

Θα περιμέναμε από την αγορά να συνεχίσει να κινείται σε παρόμοια τροχιά και αυτή την εβδομάδα, με τους επενδυτές σε φάση αναμονής ενόψει των εκλογών.

 

Marfin Analysis


Μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, αναμένουμε από τους επενδυτές να παραμείνουν στο περιθώριο.

 

Euroxx

 

Αναμένει χαμηλούς όγκους και έντονες διακυμάνσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.