ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πράσινο στην Ασία λόγω της μεταποίησης σε ΗΠΑ-Κίνα

09:50 - 02 Μαϊ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Σε υψηλό τεσσάρων ετών ο Dow Jones, κέρδη στη Wall.

Ισχυρά κέρδη σημείωσαν στις σημερινές πρώτες συνεδριάσεις για τον Μάϊο οι περισσότερες ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές ανταποκρίθηκαν θετικά κυρίως στα ικανοποιητικά χθεσινά μακροοικονομικά στοιχεία για την μεταποίηση στις ΗΠΑ (ISM), αλλά και δευτερευόντως τα στοιχεία της HSBC για τη μεταποίηση στην Κίνα. Σύμφωνα με αυτά με οι παραγγελίες για εξαγωγές να ανακάμπτουν, αλλά η δραστηριότητα παραμένει ακόμη σε συρρίκνωση για έκτο συνεχόμενο μήνα.

 

Ο δείκτης HSBC PMI βελτιώθηκε στις 49,3 μονάδες τον Απρίλιο από τις 48,3 μονάδες το Μάρτιο, παραμένοντας ωστόσο κάτω από το 50, επίπεδο που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

 

Οι μοναδικές αγορές που ήταν ανοικτές χθες Ιαπωνία και Αυστραλία σημειώνουν σήμερα ισχνότερα κέρδη.

 

Αναλυτικά, στα ταμπλό ισχυρά κέρδη 1,2% και 1,8% για Χονγκ Κονγκ και Σαγκάη αντίστοιχα, κέρδη 0,86% για την Σεούλ, ενώ Τόκυο και Σύδνεϋ ενισχύθηκαν σε μικρότερο βαθμό κατά 0,4% και 0,2% αντίστοιχα.

 

Wall

 

Στο υψηλότερο επίπεδο για πάνω από τέσσερα χρόνια έκλεισε χθες ο δείκτης dow jones του αμερικανικού χρηματιστηρίου, μετά το ράλι που σημείωσαν οι μετοχές επηρεασμένες από το θετικό κλίμα, λόγω της ανακοίνωσης καλύτερων των αναμενόμενων στοιχείων για τη μεταποιητική δραστηριότητα.

 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,50%, κλείνοντας στις 13.279 μονάδες, o S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,57%, κλείνοντας στις 1.405 μονάδες, ενώ ο NASDAQ ενισχύθηκε ελαφρά κατά 0,13%, κλείνοντας στις 3.050 μονάδες.

 

Από τις ευρωαγορές, ανοιχτή ήταν την Τρίτη μόνο η αγορά του Λονδίνου, που σημείωσαν σημαντικά κέρδη κατά 1,3%

Από το μέτωπο των αμερικάνικων μάκρο, στις 54,8 μονάδες ενισχύθηκε ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας ISM των ΗΠΑ τον Απρίλιο έναντι 53,4 μονάδων που ήταν τον Μάρτιο. Ο μεταποιητικός δείκτης των ΗΠΑ διαμορφώθηκε σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τον τοποθετούσαν στις 52,9 μονάδες.

 

Στα εταιρικά αποτελέσματα της ημέρας, η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer ανακοίνωσε πτώση κερδών στα 58 σεντς ανά μετοχή και συνολικές πωλήσεις 15,41 δοις. Δολάρια το πρώτο τρίμηνο του έτους έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών που τοποθετούσαν τα κέρδη στα 56 σεντς ανά μετοχή σε σύνολο πωλήσεων 15,46 δις. δολαρίων. Παράλληλα, η εταιρεία μείωσε τις οικονομικές προοπτικές για το 2012.

Η εταιρεία παραγωγής τροφίμων Archer Daniels Midland ανακοίνωσε μεγαλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη για το α' τρίμηνο του 2012 στα 78 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές τοποθετούσαν τα κέρδη στα 59 σεντς ανά μετοχή.

 

Παράλληλα, αύξηση 20% σημείωσαν οι πωλήσεις της Chrysler Group στις ΗΠΑ τον Απρίλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010. Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι πωλήσεις της εταιρείας, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Fiat SPA, αυξήθηκαν στις 141.730.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.