ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη δίνη του Sandy η Ασία

10:13 - 30 Οκτ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ

Τα ασιατικά χρηματιστήρια παρουσίασαν αυξομειώσεις, με τα βλέμματα των αγορών να είναι στραμμένα για ακόμα μια φορά στο κυκλώνα Sandy που δοκιμάζει τις ΗΠΑ αλλά και την αμερικανική οικονομία.

 

Στις κινήσεις που έγιναν στην Ασία, οι δείκτες ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις τους με αρνητικά πρόσημα αλλά στη συνέχεια της μέρας, κάποια θετικά εταιρικά αποτελέσματα από επιχειρήσεις κολοσσούς έδωσαν πάτημα για κέρδη στις αγορές. Ωστόσο, τα αρνητικά στοιχεία που ήρθαν από την Ιαπωνία (ανακοινώθηκε η πτώση της βιομηχαμικής παραγωγής κατά 4,1% για το Σεπτέμβριο) επηρέσαν τους επενδυτές, με την απόφαση της Bank of Japan να διατηρήσει τη χαλαρή νομισματική της πολιτική να μην είναι ικανή να αντικαταστήσει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στο Τόκιο.


Στο μέτωπο του κυκλώνα Sandy που πλήττει την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, οι αναλυτές εμφανίζονται όλο και πιο απαισιόδοξοι για το πως θα επηρεάσει η φυσική καταστροφή την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι πρώτες εκτιμήσεις που θέλουν την οικονομία της χώρας να έχει ήδη χάσει πολλά δισ. δολάρια από το χτύπημα του Sandy, εντείνουν το αρνητικό κλίμα που είναι εμφανές στην παγκόσμια αγορά.


Στην Ιαπωνία, ο Nikkei υποχωρεί 0,1%, ενώ στην Ν. Κορέα ο Kopsi ανεβαίνει 0,4%. Στην Αυστραλία, ο ΑSΧ 200 σημειώνει μικρή άνοδο κατά 0,2%.

Στην Κίνα, ο συνθετικός δείκτης της Σανγκάης ανεβαίνει κατά 0,1%, ενώ αρνητική είναι η εικόνα για το Hang Seng που χάνει 0,65.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.