ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στο Χ.Α., αλλά χωρίς τζίρο

14:25 - 31 Οκτ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Εν αναμονή της Wall, η Ευρώπη.

Διατηρεί το θετικό πρόσημο ο γενικός δείκτης του Χ.Α., αν και όχι με την ορμή της έναρξης. Από 150 χιλιάδες ευρώ το λεπτό στην πρώτη ώρα των συναλλαγών, η ροή κεφαλαίων έχει κατέβει στις... 5 χιλιάδες ευρώ, αναφέρουν χρηματιστές. Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι η σημαντική ψηφοφορία της Βουλής δεν είναι η σημερινή για τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά της επόμενης εβδομάδας που έρχονται τα μέτρα. Ταυτόχρονα, η αγορά αναμένει με μεγάλο ενδιαφέρον την πραγματοποίηση του Eurogroup σήμερα, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τα μεγέθη του νέου προϋπολογισμού, όπου και τα στοιχεία για το έλλειμμα και την ύφεση είναι αυξημένα. Η αντίδραση που έχει βγει στις τράπεζες είναι μάλλον αντανακλαστική αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, αφού ακόμα και τη δόση να πάρουμε και η κεφαλαιοποίηση να ξεκινήσει, τα κεφάλαια που θα χρειαστούν οι τράπεζες για να μη χάσουν τον ιδιωτικό τους χαρακτήρα θα είναι πολλά και οι τιμές των αυξήσεων κεφαλαίου θα πραγματοποιηθούν στο μισό της αξίας τους στο ταμπλό. Κέρδη 3,8% για την Alpha, στο 1,92 ευρώ, 3,8% για την ΕΤΕ, στο 1,91, 2,4% και 2,6% ενισχύονται Eurobank και Πειραιώς. Ισχυρότερες είναι οι εντολές στην Ελλάκτωρ, τον ΟΠΑΠ, τη ΜΕΤΚΑ και την Κύπρου με κέρδη πάνω από 3%. Οι συναλλαγές διαμορφώνονται μόλις στα 27 εκατ. ευρώ, ενδεικτικές της στάσης αναμονής και ο γενικός δείκτης ανακάμπτει στις 833 μονάδες, ενώ χθες βρέθηκε στα όρια των 800 μονάδων.

Ευρώπη

Με άνοδο ξεκίνησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τις συνεδριάσεις τους, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στο άνοιγμα της Wall αργότερα μέσα στην ημέρα. Επικρατεί στάση αναμονής καθώς περιμένουν να δούν ποια θα είναι η αντίδραση των αγορών μετά από το πέρασμα του τυφώνα Sandy από την Νέα Υόρκη και κατά πόσο θα επηρεάζει την οικονομία των ΗΠΑ.

Ακόμα, τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν διάφορες μεγάλες επιχειρήσεις οδηγούν θετικά τους δείκτες, με τον κλάδο των μεταλλευτικών εταιριών και τις τράπεζες να δίνουν το σύνθημα για κέρδη στις ευρωαγορές.

Ο FTSE κερδίζει 0,2% στις 5,865 μονάδες, ωθούμενος από την άνοδο που έχει η μετοχή της Royal Dutch Shell.

Ο CAC ανεβαίνει 0,6% στις 3,841 μονάδες, με τα κέρδη που σημειώνουν οι τίτλοι των Total και ArceloMittal να δίνουν ώθηση στο Παρίσι.

O DAX σημειώνει άνοδο 0,7% στις 7,331 μονάδες.

Ο ΙΒΕΧ 35 κερδίζει 0,4% στις 7,869 μονάδες ενώ ανοδικά κινείται και ο FTSE MIB στο Μιλάνο που ανεβαίνει κατά 0,7% στις 15,648 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:22 - 31 Οκτ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.