ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζεται η άνοδος στην Ευρώπη

15:08 - 06 Νοε 2012 | Σχόλια Αγοράς
Ανησυχία και προβληματισμός για μέτρα και αμερικανικές εκλογές στο ταμπλό του Χ.Α.

 

Οι αμερικανικές εκλογές συνεχίζουν να επηρεάζουν το κλίμα στις διεθνείς αγορές, καθώς οι αποφάσεις για την πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμους θα παρθούν από τη νέα ηγεσία που θα λάβει θέση στο Λευκό Οίκο και θα κρίνει τις εξελίξεις στη διεθνή οικονομία.

Παράλληλα, στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, την Κίνα, το κυβερνόν Κομμουνιστικό Κόμμα καλείται να εκλέξει τη νέα γενιά ηγετών, που θα αναλάβουν τα ηνία της χώρας. Οι επενδυτές περιμένουν να δουν από τη νέα ηγεσία τι επιλογές θα κάνει για την πορεία της κινεζικής οικονομίας προκειμένου να συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία.

Ενισχύεται το ανοδικό κλίμα στην Ευρώπη, με τις μετοχές πολλών εταιρειών να παρουσιάζουν κέρδη παρά το μεικτό κλίμα που επικράτησε στην ασιατική αγορά.

Θετικά νέα για την ARM Holdings Plc. Η Apple ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχομενο να αντικαταστήσει τους επεξεργαστές της Intel Corp στους προσωπικούς Η/Υ με αντίστοιχα ενεργειακά chip της ARM Holdings. Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται ήδη για αντίστοιχα chip στις συσκευές iPhone και iPad . Θετικά νέα και στη Γερμανία καθώς η BMW παρουσίασε υψηλότερα κέρδη, απ' όσα ανέμεναν οι αναλυτές. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε κέρδη ύψους 2 δισεκ. ευρώ για το τρίτο τρίμηνο, έναν 1,74 δισεκ. ευρώ που ήταν η αρχική πρόβλεψη. Τέλος, κέρδη ύψους 297 εκατομμυρίων λιρών (475 εκατ. Δολαρίων) προ φόρων για το πρώτο εξάμηνο παρουσίασε η εταιρεία λιανικού εμπορίου Marks&Spencer's, αντί 279,5 εκατομμυρίων λιρών που ήταν η πρόβλεψη των αναλυτών.

Σε αυτό το κλίμα, άνοδο +0,66% παρουσιάζει ο Euro Stoxx 50, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κερδίζει +0,65%, ο DAX κινείται θετικά με +0,66%, ενώ κέρδη παρουσιάζει στο Παρίσι ο CAC 40 με +0.77%. Τέλος, στη Μαδρίτη ο IBEX κινείται με άνοδο 0,48%.

 

Ανησυχία και προβληματισμός για μέτρα και αμερικανικές εκλογές στο ταμπλό του Χ.Α.

Εν μέσω διακυμάνσεων ο γενικός δείκτης του Χ.Α. διατηρεί το θετικό πρόσημο για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, αλλά η ανησυχία υπάρχει. Τόσο για το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, με την αγορά και την Ευρώπη να θέλουν επανεκλογή Ομπάμα, όσο και ως προς το αν θα περάσουν τα μέτρα. Αλλά κι αυτά να γίνουν, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η Ελλάδα θα γλιτώσει το ατύχημα μέχρι τις 16 Νοεμβρίου, ημερομηνία μέχρι την οποία επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα. Κι αυτό διότι δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου θα αποφασίσει για την δόση των 31,5 δισ. ευρώ. Ο γενικός δείκτης ενισχύεται στις 832 μονάδες, το ανοδικό σενάριο φαίνεται πως διατηρείται ανέπαφο, αλλά η ψυχολογία δεν είναι και η καλύτερη. Η κίνηση στην αγορά στηρίζεται σε ελληνικά χέρια, με τους ξένους να απέχουν όσο υπάρχουν οι "εκκρεμότητες" των μέτρων, της δόσης και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Οι συναλλαγές στο Χ.Α. διαμορφώνονται στα επίπεδα των 33 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω των εντολών που δόθηκαν στο ξεκίνημα. Στη συνέχεια το ενδιαφέρον "κάθισε", αφού δεν είναι και λίγοι που επιλέγουν να πάρουν τα κερδισμένα τους.

Κέρδη πάνω από 3% καταγράφουν ΟΤΕ, Ελλάκτωρ, Κύπρου και Eurobank, με την Εθνική, την Alphaκαι την Coca Cola να αποτελούν τα αντίβαρα, να κρατούν την αγορά, αφού φέρουν αρνητικό πρόσημο.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:33 - 06 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.