ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι προεδρικές εκλογές ανεβάζουν τους δείκτες στη Wall Street

17:42 - 06 Νοε 2012 | Σχόλια Αγοράς
Πάνω από τις 830 μονάδες το Χ.Α., κέρδη στις αγορές της Ευρώπης.

 

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με την εκλογική διαδικασία να επηρεάζει θετικά το κλίμα των αγορών. Τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα αναμένονται από τις πολιτείες της ανατολικής Ακτής τα ξημερώματα της Τετάρτης (για την Ελλάδα) και οι επενδυτές περιμένουν την ανακοίνωση του νικητή. Ο επόμενος πρόεδρος θα πρέπει να διαχειριστεί μία δύσκολη οικονομική κατάσταση σε κρίσιμη συγκυρία και για τις ΗΠΑ και για την Ε.Ε. 

 

Ο Dow Jones κερδίζει +0,2%, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο +0,3%, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq παρουσιάζει κέρδη 0,4%.

Στα εταιρικά νέα, κέρδη που ξεπερνούν κάθε προσδοκία ανακοίνωσε η μηχανή αναζήτησης AOL για το τρίμηνο, ενώ η αλυσίδα φαρμακείων CVS Caremark Corp ανέφερε αύξηση των κερδών της στο τρίτο τρίμηνο και βελτίωσε την πρόβλεψη για το σύνολο του έτους.

 

Όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα Marketwatch, ο ιδρυτής και διευθντής της Sarhan Capital, Άνταμ Σάρχαν, η Ευρώπη έδωσε από το πρωί ώθηση στις μετοχές. Συγκεκριμένα δήληωσε: «Τα αμερικανικά futures βασίζονται στην ελπίδα ότι η κρίση χρέους στην ΕΕ θα καταλαγιάσει λίγο».

 

Πάνω απο τις 830 μονάδες ο Χ.Α.

 

Βάση πάνω από τις 830 μονάδες φαίνεται ότι στήνει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά. Πλέον, υπάρχει η βεβαιότητα ότι τα μέτρα θα ψηφιστούν αύριο από την Βουλή και πως θα ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, μέσω της οποίας θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Οι ξένοι παραμένουν επιφυλακτικοί, αναμένοντας πιοαπτά σημάδια που θα επιτρέψουν την επανατοποθέτησή τους στο Χ.Α. Η αγορά, επίσης, έχει στραμμένο το ενδιαφέρον της και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, όπου διεξάγονται εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου των ΗΠΑ. Οι ευρωπαϊκές αγορές και βεβαίως η Ελλάδα, προσδοκούν στην επανεκλογή Ομπάμα,ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ μιάς πιο χαλαρής οικονομικής πολιτικής στην Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Οι συναλλαγές στο Χ.Α. παραμένουν υποτονικές, λίγο πάνω από τα 56 εκατ. ευρώ. Στο ξεκίνημα των συναλλαγών παρατηρήθηκαν κάποιες αγορές, αλλά στη συνέχεια βγήκαν πωλητές, πιέζοντας την αγορά μέχρι τις 824 μονάδες. Απώλειες καταγράφουν Alpha και Εθνική και βεβαίως η Coca Cola. Στοναντίποδα, υπεραποδίδει ο ΟΤΕ, που διαπραγματεύεται πάνω από τα 3,6 ευρώ και με κέρδη που πλησιάζουν το 6%. Ισχυρές εντολές έχουν βγει ακόμα στα ΕΛΠΕ, την Eurobank, την Ελλάκτωρ, την Motor Oil, την ΜΕΤΚΑ, την Κύπρου, την Βιοχάλκο και τη ΔΕΗ.

 

 

Κέρδη στην Ευρώπη

Ενισχύεται το ανοδικό κλίμα στην Ευρώπη, με τις μετοχές πολλών εταιρειών να παρουσιάζουν κέρδη.

Θετικά νέα για την ARM Holdings Plc. Η Apple ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχομενο να αντικαταστήσει τους επεξεργαστές της Intel Corp στους προσωπικούς Η/Υ με αντίστοιχα ενεργειακά chip της ARM Holdings. Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται ήδη για αντίστοιχα chip στις συσκευές iPhone και iPad . Θετικά νέα και στη Γερμανία καθώς η BMW παρουσίασε υψηλότερα κέρδη, απ' όσα ανέμεναν οι αναλυτές. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε κέρδη ύψους 2 δισεκ. ευρώ για το τρίτο τρίμηνο, έναν 1,74 δισεκ. ευρώ που ήταν η αρχική πρόβλεψη. Τέλος, κέρδη ύψους 297 εκατομμυρίων λιρών (475 εκατ. Δολαρίων) προ φόρων για το πρώτο εξάμηνο παρουσίασε η εταιρεία λιανικού εμπορίου Marks&Spencer's, αντί 279,5 εκατομμυρίων λιρών που ήταν η πρόβλεψη των αναλυτών.

Σε αυτό το κλίμα, άνοδο +0,66% παρουσιάζει ο Euro Stoxx 50, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κερδίζει +0,65%, ο DAX κινείται θετικά με +0,66%, ενώ κέρδη παρουσιάζει στο Παρίσι ο CAC 40 με +0.77%. Τέλος, στη Μαδρίτη ο IBEX κινείται με άνοδο 0,48%.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:06 - 06 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.