ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Με το βλέμμα στραμμένο στην Βουλή

14:11 - 07 Νοε 2012 | Σχόλια Αγοράς
Ανοδικά η Ευρώπη λόγω Ομπάμα.

Συγκρατημένα και επιφυλακτικά κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά. Ο γενικός δείκτης έφυγε προς τα... κάτω και συγκεκριμένα στις 820 μονάδες μετά την ένταση που προκλήθηκε στη Βουλή και την ένσταση αντισυνταγματικότητας του πολυνομοσχεδίου που υπέβαλαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες. Το ζήτημα αντιμετωπίστηκε άμεσα μετά από παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής ο οποίος είπε ότι θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία, όπως προβλέπει άλλωστε ο Κανονισμός του Κοινοβουλίου. Η αγορά “ηρέμησε” και επέστρεψε στα επίπεδα των 832 μονάδων, αλλά με τις συναλλαγές ιδιαίτερα υποτονικές, μόλις στα 24 εκατ. ευρώ. Οι επενδυτές κρατούν... πισινή, σχολιάζουν χρηματιστές, ενώ η επανεκλογή Ομπάμα έρχεται μάλλον σε δεύτερη μοίρα. Το ενδιαφέρον την Τετάρτη στο Χ.Α. έχει στραφεί στον ΟΤΕ, που σημειώνει άνοδο στα 3,75 ευρώ, Βιοχάλκο, Κύπρου, Ελλάκτωρ, MIG, Μυτιληναίος και Εθνική με άνοδο πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα. Ελεγχόμενες είναι οι απώλειες στην Alpha, στο 1,98 ευρώ, την Eurobank στο 1 ευρώ, Τιτάνα κάτω από τα 14,90 ευρώ, Coca Cola στα 17,16ευρώ.

 

Ευρώπη

 

Κέρδη εμφανίζουν για δεύτερη ημέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την επανεκλογή Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ.

Ο Stoxx Europe 600 κερδίζει 0,46%, ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο κινείται με άνοδο +0,26%, στο Παρίσι ο CAC 40 ανεβαίνει κατά +0,87%, στη Φρανκφούρτη ο DAX αποκομίζει κέρδη +0,57% και τέλος στη Μαδρίτη ο IBEX 35 ενισχύεται κατά 0,69%.

Στη Βρετανία οι μετοχές της εταιρείας πολυτελών ειδών Burberry παρουσιάζουν ισχυρή άνοδο 1,9%, καθώς ανακοίνωσε κέρδη υψηλότερα απ’ ότι αναμενόταν για το πρώτο εξάμηνο τους έτους.

Αντίστοιχα, άνοδο 0,9% παρουσιάζουν οι μετοχές της ING Group, μετά τα κέρδη που παρουσίασε στο τρίμηνο του έτους. Τέλος, οι μετοχές του βελγικού ομίλου λιανικού εμπορίου Delhaize Group κυριολεκτικά απογειώθηκαν με 8,6%, εξαιτίας των εξαιτερικών οικονομικών αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο του 2012.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.