ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το «γύρισε» σε απώλειες η Wall

20:21 - 08 Νοε 2012 | Σχόλια Αγοράς
Σε αρνητικό κλίμα και οι ευρωαγορές λόγω Ελλάδας

Μετά από το θετικό άνοιγμα που διαδέχτηκε τις χθεσινές μεγάλες απώλειες, η Wall υποχωρεί εκ νέου, μετά και από την ανησυχία που προκάλεσε στις αγορές το δημοσίευμα του Bloomberg.

 

Το ειδησιογραφικό πρακτορείο, σε δημοσίευμα του, επικαλείται ευρωπαΐο αξιωματούχο που δηλώνει ότι δεν πρόκειται να παρθούν αποφάσεις για την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου, και ότι η πιθανότερη ημερονηνία λήψης αποφάσεων για τη χώρα μας είναι στις 26 του μήνα.

 

Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ έχει εντείνει το αβέβαιο κλίμα στους επενδύτες, αποτελώντας τον κύριο λόγο υποχώρησης της αμερικανικής αγοράς.


Ο Dow πέφτει κατά 0,2% στις 12,904 μονάδες.

 

Ο Nasdaq υποχωρεί 0,4% στις 2,925 μονάδες.

 

O S&P 500 χάνει 0,3% στις 1,390 μονάδες.

 

 

Ευρώπη

 

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν στο όριο τις συνεδριάσεις τους, με το θετικό κλίμα που υπήρχε στις αγορές τις πρωινές ώρες να δίνει σιγά - σιγά τη θέση του στην αβεβαιότητα, με τα εταιρικά αποτελέσματα και το κλίμα ανησυχίας που προέκυψε στους επενδυτές να οδηγούν καθοδικά τους δείκτες σε σχέση με το άνοιγμα τους.


Το αμετάβλητο επιτόκιο που ανακοίνωσαν οι ΕΚΤ και Bank of England διατήρησαν το κλίμα νευρικότητας, δείχνοντας ότι οι οικονομικοί αξιωματούχοι δεν είναι σε θέση, ακόμα τουλάχιστον, να δώσουν σαφή σημάδια στήριξης στις αγορές. Επίσης, το δημοσίευμα του Bloomberg που ανέφερε καθυστέρηση στις αποφάσεις για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, επηρέασε αρνητικά τους δείκτες, εντείνοντας τους φόβους για περαιτέρω επιβάρυνση της ελληνικής οικονομίας.


Στους επιμέρους κλάδους, η μεγάλη πτώση που έγραψε η μετοχή της Peugeot μετά από την υποβάθμιση της από την Citigroup επηρέασε τις αυτοκινητοβιομηχανίες σ' όλη την Ευρώπη, ενώ το πρόγραμμα στήριξης που ανακοίνωσαν οι κυβερνήσεις Γαλλίας - Βελγίου για την Dexia λειτούργησε  αρνητικά για τον τραπεζικό κλάδο.


Ο FTSE έπεσε 0,2% στις 5,776 μονάδες.

 

Ο DAX υποχώρησε 0,4% στις 7,205 μονάδες.

 

O CAC παρέμεινε σταθερός στις 3,408 μονάδες.

 

O IBEX 35 έπεσε κατά 0,5% στις 7,624 μονάδες και ο FTSE MIB σημείωσε απώλειες 0,6% στις 15,194 μονάδες

Τελευταία τροποποίηση στις 23:48 - 08 Νοε 2012
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.