ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελλάδα, Vodafone και E.ON ρίχνουν τις ευρωπαϊκές αγορές

11:32 - 13 Νοε 2012 | Σχόλια Αγοράς
ΗΠΑ και Ελλάδα έφεραν αρνητικά πρόσημα στις αγορές της Ασίας.

Πτώση σημειώνουν, για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση, οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές επιθυμούν τάχιστα μία λυση για την Ελλάδα, ενώ την ίδια στιγμή οι μετοχές της Vodafone και του γερμανικού ενεργειακού κολοσσού E.ON να παρουσιάζουν απώλειες.

Οι μετοχές της Vodafone υποχωρούν κατά -3,06%, καθώς τα κέρδη της εταιρείας κατρακύλησαν στο ναδίρ, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει ζημίες ύψους 1,98 δισεκατομμυρίων λιρών για το 6μηνο Απρίλιος – Σεπτέμβριος. Το ίδιο διάστημα του 2011 η Vodafone είχε κέρδη ύψους 6,69 δισεκατομμυρίων λιρών.

Επιπλέον, βουτια 9,5% παρουσιάσαν οι μετοχές της E.ON στο άνοιγμα των αγορών, καθώς η γερμανικη εταιρεία παρουσίασε ζημίες στο γ΄ τρίμηνο εξαιτίας των προστίμων που κλήθηκε να πληρώσει σε όλη την Ευρώπη για τα θερμοηλεκτρικά εργοστάσιά της. Αυτή την ώρα οι μετοχές της υποχωρούν κατά -7,77%.

Στο κλίμα αυτο ο Stoxx Europe 600 υποχωρεί κατά -0,63% και ο γερμανικός DAX παρουσιάζει απώλειες -0,75%. Στο Παρίσι ο CAC40 υποχωρεί κατά -0,93%, με τις μετοχές της πετρελαϊκής Total (-0,10%) να οδηγούν τον δείκτη σε αρνητική πορεία.

Στο Λονδίνο οι απώλειες των μετοχών της BP (-0,62%) και της SHELL (-0,2%) οδηγούν στο κόκκινο τον FTSE 100, ο οποίος παρουσιάζει απώλειες -0,87%.

Τέλος, στη Μαδρίτη ο IBEX 35 κινείται με πτώση 0,53%.

 

 

Aρνητικά πρόσημα στις αγορές της Ασίας

Στο κόκκινο βρέθηκαν την Τρίτη τα χρηματιστήρια της Ασία καθώς στις αγορές συνεχίζεται η ανησυχία για την οικονομία των ΗΠΑ, ενώ οι εξελίξεις στο Eurogroup για την επόμενη δοση προς την Ελλάδα κράτησαν σε απόσταση τους επενδυτές, με τις μετοχές να πλήττονται ιδιαίτερα.

Ο Nikkei στο Τόκιο έκλεισε υποχωρώντας κατά -0,18%, στην Κίνα ο Shanghai Composite έκλεισε με πτώση -1,51%, στο Χονγκ Κονγκ o δείκτης Hang Seng παρουσίασε απώλειες -0,95%, στη Σεούλ ο Kospi έχασε -0,59%, στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 δέχθηκε ισχυρές πιέσεις κλείνοντας κατά -1,53%, ενώ την ισχυρότερη υποχώρηση παρουσίασε στην Ταϊβάν ο δείκτης Taiex με -1,81%.

Μάλιστα, το κλίμα ήταν τόσο αρνητικό, ώστε ενώ οι αγορές περιμέναν εναγωνίως την ανακοίνωση της νέας ηγεσίας της Κίνας, τα χρηματιστήρια της Σαγκάης και του Χονγκ Κονγκ συνέχισαν την πτωτική τους πορεία.

Το αρνητικό κλίμα στις αγορές επηρέασε αντίστοιχα και τις μετοχές των εταιρειών. Στο Χονγκ Κονγκ η PetroChina είδες τις μετοχές της να χάνουν -1,55%, ενώ οι μετοχές της China Coal Energy υποχώρησαν -2,26%.

Στην Ταϊβάν οι μετοχές της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co είχαν απώλειες -1,10%. Τέλος, στη Νότια Κορέα ήταν μία «μαύρη» ημέρα για τον κλάδο της ναυπηγικής, που είναι κλειδί για την οικονομία της χώρας. Οι μετοχές της Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. κατακρημνύστηκαν καθώς παρουσίασαν πτώση -4,59%,ενώ η μικρότερη ήταν η υποχώρηση των μετοχών της Hyundai Mipo Dockyard Co. που βρέθ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.