ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ευρωπαϊκές αγορές ακολουθούν το «αρνητικό» μονοπάτι της Wall Street

12:06 - 14 Νοε 2012 | Σχόλια Αγοράς
Ήπια άνοδος στις αγορές της Ασίας με τη νέα ηγεσία της Κίνας να ανακοινώνεται την Πέμπτη.

Προς την πλευρά της Wall Street κοιτάζουν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την ανησυχία για ένα πιθανό Fiscal Cliff να εντείνεται, όσο πλησιάζουν οι μέρες για το τελική ημερομηνία συμφωνίας των δύο αντιπάλων στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Παρά το θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές, η Ευρώπη επικεντρώνεται στα δικά της προβλήματα και τις αποφάσεις στην Ουάσιγκτον.

Σε αυτό το κλίμα ο Stoxx Europe 600 υποχωρεί -0,23%, παρότι οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών εμφανίζουν κέρδη στη σημερινή συνεδρίαση, με τις μετοχές της Vivendi παρουσιάζουν άνοδο +4,44%.

Την ίδια στιγμή ο CAC 40 στη Γαλλία έχει απώλειες -0,25%, στη Γερμανία ο DAX υποχωρεί οριακά -0,07% και στη Βρετανία ο FTSE 100 πέφτει κατά -0,42%.

Αντιθέτως, στη Μαδρίτη ο δείκτης IBEX κινείται σε θετικό έδαφος με την αγορά να βρίσκεται στο +0,16%.

 

 

Ήπια άνοδος στις ασιατικές αγορές

 

Ήπια άνοδο σημείωσαν σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια εν αναμονή της νέας ηγεσίας της Κίνας. Η ολοκλήρωση του Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας έκανε τους επενδυτές να ξεχάσουν για λίγο τον αγώνα δρόμου των ΗΠΑ για την αποφυγή του Fiscal Cliff και τα προβλήματα στην Ευρώπη.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κέρδισε +0,8%, στην Αυστραλία ο S&P/ASX200 σημείωσε άνοδο +0,2%, ενώ ο Nikkei στο Τόκιο και ο Taiex στην Ταϊβάν έκλεισαν με κέρδη +0,1%.

Στη Σαγκάη ο συνθετικός δείκτης βρέθηκε σε θετικό έδαφος κι έκλεισε με +0,37%, ενώ στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi ύστερα, από μία αμφιταλάντευση μεταξύ αρνητικού και θετικού προσήμου, ολοκλήρωσε με +0,23%.

Στο Τόκιο, κέρδη παρουσίασαν οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας. Οι μετοχές της Sony έκλεισαν με άνοδο +1,05%, ενώ η Renesas Electronics είδε τις μετοχές της να κερδίζουν +4,67%. Περιορισμένα κέρδη παρουσίασε και η Panasonic με τις μετοχές της να ανεβαίνουν κατά +0,78%.

Στην κορυφή βρέθηκε και η Sharp (+7,24%) που βγαίνει κερδισμένη από τις αναφορές, ότι ολοκληρώθηκε η συμφωνία με την Microsoft για μια μεγάλη επένδυση.

Αλλά και στη Νότια Κορέα, οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίες παρουσίασαν κέρδη. Η Samsung βρέθηκε με +044% στις μετοχές της, ενώ οι μετοχές της LG βελτιώθηκαν κατά +4,59%. Την πρωτιά πήρε η SK Hynix με +4,93%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.