ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

X.A.: Eπιμένει ανοδικά, αλλά χωρίς συναλλαγές

17:36 - 14 Νοε 2012 | Σχόλια Αγοράς
Αρνητικό κλίμα στην Ευρώπη, ανοδικό ξεκίνημα στη Wall.

Με τις συναλλαγές να έχουν κάτσει στα επίπεδα των 50 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι οι επενδυτές απέχουν και παρακολουθούν τιςς εξελίξεις, ο γενικός δείκτης κινείται προς τα επίπεδα των 800 μονάδων. Με διακυμάνσεις και πισωγυρίσματα, η αγορά ανιχνεύει και πάλι τον δρόμο προς τις 800 μονάδες, με τις τράπεζες να ηγούνται της ανόδου. Άνοδος, η οποία δεν πατάει σε γερά θεμέλια, αλλά είναι αντανακλαστική μετά το χθεσινό και προχθεσινό sell off. Κέρδη πάνω από 12% καταγράφει η Πειραιώς, άνω του 8% η Eurobank, 7,6% η ΕΤΕ και κοντά στο 5,5% η Alpha. Σημειωτέον, ότι ισχυρές εντολές έχουν βγει για μία ακόμα συνεδρίαση στα μη τραπεζικά χαρτιά, με τον Μυτιληναίο να υπεραποδίδει καταγράφοντας άνοδο πάνω από 7%, στα 3,55 ευρώ, Βιοχάλκο 5,65%, Ελλάκτωρ πάνω από 5%, πάνω από το 1,6 ευρώ. Κέρδη πάνω από 2% για τον ΟΤΕ και κοντά στο 25 για την Εθνική, ενώ οριακή είναι η άνοδος για τον ΟΠΑΠ που εξακολουθεί να κινείται κάτω από την αντίσταση των 5 ευρώ. Αντανακλαστική, τέλος, θεωρείται η αντίδραση στον Τιτάνα, μετά τη δημοσίευση των απογοητευτικών αποτελεσμάτων 9μήνου.

 

Wall

 

Σε θετικό ρυθμό κινείται η αμερικανική αγορά στο άνοιγμα της συνεδριάσης, με τη μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού Cisco να οδηγεί σε κέρδη τους δείκτες, ακολουθούμενη από τους τίτλους του Facebook.

 

Η Cisco ανακοίνωσε χθες μεγάλη αύξηση των κερδών της για το τελευταίο τρίμηνο και σήμερα βλέπει τη μετοχή της να ανεβαίνει σημαντικά εξαιτίας αυτου του γεγονότος. Ακόμα, σήμερα είναι η πρώτη μέρα διάθεσης των νέων μετοχών του Facebook, με τους επενδυτές να σπεύδουν να αγοράσουν τίτλους της εταιρίας, οδηγώντας την σε άνοδο.

 

Ο Dow ανεβαίνει 0,1% στις 15,761 μονάδες.

 

Ο Nasdaq κερδίζει 0,4% στις 2,895 μονάδες.

 

Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,1% στις 1,377 μονάδες.

 

Ευρώπη

 

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνεχίζουν καθοδικά τις συνεδριάσεις τους, στο ίδιο σκηνικό που άνοιξαν νωρίτερα σήμερα, με το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στην Ε.Ε. να ωθεί προς τα κάτω τους δείκτες.

 

Το αρνητικό σκηνικό δε φαίνεται να μπορούν να το «γυρίσουν» και κάποια θετικά εταιρικά αποτελέσματα από μεγάλες επιχειρήσεις όπως η Vivendi και η Telekom Austria, με τους επενδυτές να εμφανίζονται ανήσυχοι για το πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικονομές Ισπανίας - Ελλαδας θα επηρεάσουν την Ευρωζώνη.


O FTSE πέφτει κατά 0,5% στις 5,756 μονάδες, με την πτώση που έχουν οι τίτλοι των μεταλλευτικών εταιρών να οδηγούν προς τα κάτω την αγορά του Λονδίνου.


O CAC υποχωρεί 0,3% στις 3,420 μονάδες, κυρίως λόγω του αρνητικού κλίματος στον τραπεζικό τομέα.

O DAX χάνει 0,5% στις 7,146 μονάδες, με την αρνητική πορεί απου έχει η μετοχή της Ε.ΟΝ να είναι ο κύριος λόγος υποχώρησης του δείκτη στη Φρανκφούρτη.

Στην Ισπανία, ο ΙΒΕΧ 35 ανεβαίνει κατά 0,5% στις 7,735 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κερδίζει 0,1% στις 15,354

 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:56 - 14 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.