ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η πτώση του γεν ανεβάζει τις ασιατικές αγορές

10:34 - 19 Νοε 2012 | Σχόλια Αγοράς
Ελπίδες για αύξηση των ιαπωνικών εξαγωγών, καθώς ευρώ και δολάριο ενισχύθηκαν έναντι του γεν.

Κέρδη +1,3% κατέγραψε τη Δευτέρα ο Nikkei στο Τόκιο, με τους επενδυτές να σπεύδουν στην αγορά της Ιαπωνίας, η άνοδος του δολαρίου και του ευρώ έναντι του γεν, έχει γεννήσει ελπίδες για αύξηση των εξαγωγών.

Οι αναλυτές περιμένουν την καινούργια κυβέρνηση στην Ιαπωνία, που θα αναδειχθεί μετά τις πρόωρες εκλογές και ελπίζουν σε αλλαγές στη δημοσιονομική και νομισματική πολιτική.

Εν τω μεταξύ, στη Νότια Κορέα ο Kospi έκλεισε με άνοδο +0,39%, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng είχε κέρδη +0,60%, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία περιορίστηκε στο +0,28%. Τα πρόσφατα θετικά μηνύματα της κινεζικής οικονομίας με τον ρυθμό ανάπτυξης, τις εξαγωγές και τη βιομηχανική παραγωγή να διατηρούνται κοντά στο 10% έκαναν τους επενδυτές να ξεχάσουν για λίγο τις ανησυχίες για τις μελλοντικές επιλογές της νέας ηγεσίας του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Αντιθέτως, με πτώση έκλεισε -0,21% έκλεισε στην Ταϊβάν ο Taiex.

Κέρδη εταιρειών

Εν τω μεταξύ, το θετικό κλίμα στην Ιαπωνία και την Κίνα παρέσυραν στην κερδοφορία και τις μετοχές των εταιρειών. Έτσι, στο Τόκιο η Toyota κατέγραψε άνοδο +2,29%, η Hitatchi + 0,76%, ενώ η Canon βρέθηκε με κέρδη +3,37%. Παράλληλα, η Honda είδε τις μετοχές της στο +3,36%, καθώς ο στόχος για τις πωλήσεις αυτοκινήτων της εταιρείας στην Ιαπωνία αυξήθηκε κατά 16%.

Άσχημα νέα για την αεροπορική εταιρεία Qantas, οι μετοχές της οποίας υποχώρησαν κατά -1,56% στο χρηματιστήριο του Σίδνεϊ, ενώ την ίδια στιγμή οι μετοχές της ανταγωνίστριας Virgin Australia σημείωσαν άνοδο 1,02%.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:59 - 19 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.