ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στις ευρωαγορές

15:01 - 19 Νοε 2012 | Σχόλια Αγοράς
Αντίδραση στο Χ.Α., αλλά χωρίς τζίρο

Διατηρείται το ανοδικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας το θετικό κλίμα που επικράτσε στις ασιατικές αγορές, ενώ οι επενδυτές φαίνεται να ικανοποιούνται από τις διαπραγματεύσεις που έλαβαν χώρα το σαββατοκύριακο στις ΗΠΑ για το δημοσιονομικό χάσμα. Τόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, όσο και πρόεδρος της ομάδας των Δημοκρατικών στην Κάτω Βουλή, Νάνσι Πελόζι εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

Ο Stoxx Europe 600 κερδίζει +1,19%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX παρουσιάζει άνοδο +1,64%, όπου οι τράπεζες έχουν σημαντικά κέρδη. Οι μετοχές της Deutsche Bank ανεβαίνουν κατά +1,45% και της Commerzbank βρίσκονται στο +0,96%.

Στη Βρετανία, όπου ο FTSE 100 παρά τη δυναμική εκκίνησή του, το μεσημέρι πραγματοποίησε αρνητική στροφή και υποχωρεί οριακά -0,08%, οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών ακολουθούν το θετικό ρεύμα, με τη BP να κερδίζει +2,12% και την Royal Dutch Shell +0,90%.

Στο Παρίσι ο CAC 40 βρίσκεται στο +1,63%, με τις μετοχές τις Credit Agricole να υποχωρούν ωστόσο κατά 2,2%. Τέλος, στη Μαδρίτη ο IBEX 35 ανεβαίνει κατά +0,80%.

 

Άνοδος στο Χ.Α.

Προεξοφλείται λύση στο ελληνικό ζήτημα από τις ευρωπαϊκές αγορές και βεβαίως από το Χ.Α. που ανακάμπτει δυναμικά τη Δευτέρα, με κίνηση πάνω από τις 800 μονάδες και πάλι, αλλά χωρίς συναλλαγές και χωρίς ενδιαφέρον. Ίσως γιατί, υποστηρίζουν οι αναλυτές, οι επενδυτές περιμένουν να δουν πρώτα στο... "χαρτί" την όποια λύση. Αλλά και η λύση που θα έρθει μαζί με την οποία και τα λεφτά, δεν θα "διασώσουν" τις τράπεζες. Οι οποίες χρειάζονται άμεσα από τους βασικούς τους μετόχους περί τα 2 με 2,5 δισ. ευρώ για να κρατήσουν τον ιδιωτικό χαρακτήρα τους. Η επιφυλακτικότητα διακρίνεται ξεκάθαρα από τις συναλλαγές, που, μετά βίας, ξεπερνούν τα 17 εκαατ. Ευρώ, έπειτα από περίπου 3 ώρες συναλλαγών. Με εξαίρεση το αρνητικό πρόσημο των Folli Follie, οι υπόλοιπες μετοχές του 20άρη, καταγράφουν σημαντικά κέρδη. Πάνω από 6% ανέρχονται τα κέρδη για την Κύπρου και την Alpha, πάνω από 5% για την Πειραιώς, που πλησίασε και πάλι τα 42 λεπτά. Κοντά στο 4% τα κέρδη για τη ΔΕΗ και την Eurobank και πάνω από 3% ανέρχονται τα κέρδη σε ΟΤΕ και Βιοχάλκο. Σημαντική, επίσης, είναι η άνοδος για την Εθνική, την Motor Oil και τον Μυτιληναίο με κέρδη άνω του 2,5%. Ισχυρό κίνητρο ανόδου, αποτελεί ακόμα η αντίδραση σε Coca Cola, ΟΠΑΠ και Ελλάκτωρ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.