ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο "κόκκινο" η Ευρώπη μετά τη γαλλική υποβάθμιση και εν όψει Eurogroup

12:10 - 20 Νοε 2012 | Σχόλια Αγοράς
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές και απώλειες για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ιαπωνίας.

Πτωτικά κινούνται την Τρίτη οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι τράπεζες μετρούν απώλειες μετά την υποβάθμιση της Γαλλίας από την Moody's. Ταυτόχρονα οι επενδυτές περιμένουν τις εξελίξεις στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup), όπου αναμένεται μία καθοριστική απόφαση για την κρίση χρέους στην Ελλάδα. Επιπλέον, αργότερα σήμερα θα μιλήσει και ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι.

Έτσι, ο Stoxx Europe 600 υποχωρεί κατά -0,20%, με τις μετοχές της HSBC να χάνουν -1,04%. Στο Παρίσι ο CAC 40 έχει απώλειες -0,43%, στη Φρανκφούρτη ο DAX κυμαίνεται στο -0,09%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται με πτώση -0,28%.

Τέλος, στη Μαδρίτη ο IBEX 35 βρίσκεται επίσης στο «κόκκινο» παρουσιάζοντας απώλειες -0,36%.

 

Αρνητικά πρόσημα στην Ασία

Υψηλότερα έκλεισαν την Τρίτη τα ασιατικά χρηματιστήρια, διατηρώντας το θετικό πρόσημο για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Εξαίρεση αποτέλεσε η Ιαπωνία, όπου η αγορά του Τόκιο δέχθηκε πιέσεις εξαιτίας της ισχυρής ανόδου των τελευταίων τεσσάρων συνεδριάσεων.

Εν τω μεταξύ, παρά το θετικό κλίμα στην Ασία, η υποβάθμιση της Γαλλίας από την Moody's πριν από το άνοιγμα των Αγορών, κράτησε μακριά τους επενδυτές, οι οποίοι έστρεψε την προσοχή τους στην ανάπτυξη της Ευρωζώνης και τα προβλήματα από την κρίση χρέους.

Με μικρή άνοδο έκλεισαν οι δείκτες στην Αυστραλία (S&P/ASX 200 +0,56%), τη Νότιο Κορέα (Kospi +0,64%) και Ταϊβάν (Τaiex +0,23%).

Αντιθέτως, με αρνητικό πρόσημα έκλεισαν η αγορά στη Σαγκάη (-0,40%), στο Χονγκ Κονγκ (-0,16%) και ο Nikkei στο Τόκιο (-0,12%).

Οι απώλειες στο χρηματιστήριο του Τόκιο ήρθαν μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να διατηρήσει τη νομισματική της πολιτική. Η κίνηση αυτή την αναμενόμενη, ωστόσο οι αναλυτές προβλέπουν, ότι θα γίνουν κινήσεις ανανέωσης μέσα στους επόμενους μήνες για να αποσυμπιέσουν την πολιτική πίεση στην Κεντρική Τράπεζα.

Το αρνητικό κλίμα της σημερινής ημέρας ακολούθησαν και οι μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Κυρίως οι εξαγωγικές βιομηχανίες ήταν αυτές που έχασαν έδαφος, με τις μετοχές της Honda Motor να υποχωρούν κατά -1,04%, της Mazda Motor να χάνουν -1,65%, την Panasonic κατά -3,78% και της Nintendo κατά -3,65%. Η τελευταία κυρίως γιατί η παιχνιδοκονσόλα Wii U που λάνσαρε πρόσφατα, έλαβε μέτριες κριτικές.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:20 - 20 Νοε 2012
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.