ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τα θετικά μηνύματα από Κίνα και Μέση Ανατολή

12:54 - 22 Νοε 2012 | Σχόλια Αγοράς
Νέα θετικά στοιχεία από την Κίνα «φρεσκάρουν» τα ασιατικά χρηματιστήρια.

Συνεχίζεται το ρεύμα ανόδου στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση της αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα και την ανακοίνωση της εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή.

Με άνοδο +0,4% κινείται ο Stoxx Europe 600, o FTSE στο Λονδίνο ενισχύεται κατά +0,41%, ο CAC 40 βρίσκεται στο +0,33%, ενώ θετικό το κλίμα και στη Φρανκφούρτη όπου ο DAX ανεβαίνει κατά +0,75%. Αντίστοιχη η εικόνα και στη Μαδρίτη, όπου ο IBEX 35 προσθέτει +0,85%.

Οι εταιρείες

Στη Βρετανία οι μετοχές της εταιρείας ορυχείων BHP Billiton PLC κερδίζουν +0,47%, ενώ οι μετοχές της Rio Tinto βρίσκονται στο +0,50%. Ο πετρελαϊκός γίγαντας BP βλέπει τις μετοχές του στο +0,17%.

Στη Γαλλία πρωταγωνιστούν σήμερα οι τραπεζικές μετοχές, με αυτές τις BNP Paribas SA να κερδίζουν +0,45%, ενώ αυτές της Société Générale SA υποχωρούν -0,21%.

Στη Γερμανία οι μετοχές της Commerzbank AG παρουσιάζουν ισχυρή άνοδο στο +2,85%, ενώ αυτές της Deutsche Bank AG βρίσκονται στο +0,71%.

 

Ασία

Tα περισσότερα χρηματιστήρια ακολούθησαν το θετικό ρεύμα και έκλεισαν με άνοδο. Στην Ιαπωνία η περαιτέρω αποδυνάμωση του γεν έδωσε ώθηση στις εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας οδηγώντας τοNikkei σε κέρδη +1,1%. Την ίδια στιγμή στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 αναρριχήθηκε κατά +1%, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε κατά +0,82%. Κέρδη και για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, οποίος αρχικά κινούνταν πτωτικά, ωστόσο μετά την ανακοίνωση των θετικών ειδήσεων από την Κίνα σημείωσε θετική στροφή και έκλεισε με άνοδο +1,12%.

Από την άλλη πλευρά, το χρηματιστήριο της Σαγκάης δεν απορρόφησε τα κέρδη από τα βελτιωμένα δεδομένα τηςκινεζικής οικονομίας, με αποτέλεσμα ο δείκτης να υποχωρήσει κατά -0,72%.

Θετικά τα νέα και για τις περισσότερες ασιατικές εταιρείες. Στο Χονγκ Κονγκ η China Resources Land είδε τις μετοχές της να ανεβαίνουν κατά +3,58%, ενώ οι μετοχές της Hengan International Group Ltd. ενισχύθηκαν κατά +1,45%. Θετικά τα αποτελέσματα και από τη Σεούλ, όπου η Hyundai Engineering & Construction Co. βρέθηκε στο +1,94%, ενώ η Kia Motors Corp. είχε άνοδο +2,01%.

Εν τω μεταξύ, στην Ιαπωνία οι εταιρείες επωφελήθηκαν από την αποδυνάμωση του γεν. Οι μετοχές της Sharp Corp. εκτινάχθηκαν στο +3,75%, ενώ για τη Honda Motor Co. η άνοδος έφτασε στο 3,50%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.