ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προεξοφλούν λύση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

15:30 - 22 Νοε 2012 | Σχόλια Αγοράς
Ταυτόχρονα, η προσοχή είναι στραμμένη στη Σύνοδο Κορυφής και στα θετικά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα.

Την επίτευξη συμφωνίας μετά και το... στρίμωγμα της Γερμανίας προεξοφλούν οι ευρωπαϊκές αγορές και βεβαίως το Χ.Α., δύο μέρες μετά το προηγούμενο ναυάγιο στις Βρυξέλλες κατά τη σύσκεψη του Eurogroup. Σύμφωνα με το παρασκήνιο των επαφών για την εξεύρεση λύσης στη διαχείριση του ελληνικού χρέους, το πισωγύρισμα της Γερμανίας, φέρνει σε πραγματική απομόνωση τη χώρα, η οποία εμφανίζεται να έχει συμφωνήσει "άλλα το πρωί και άλλα το βράδυ", προκαλώντας ακόμα και την αντίδραση των παραδοσιακών συμμάχων της, όπως της Ολλανδίας, της Αυστρίας και της Φινλανδίας. Οι αγορές προεξοφλούν τα... τελευταία "σκιρτήματα" αντίδρασης πριν συναινέσει τελικά η Γερμανία, ενώ βαρύ αναμένεται ότι θα είναι το κλίμα σήμερα κατά τη Σύνοδο Κορυφής για τη Γερμανίδα Καγκελάριο.

Συνεχίζεται το ρεύμα ανόδου στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση της αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα και την ανακοίνωση της εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή.

Με άνοδο +0,33% κινείται ο Stoxx Europe 600, o FTSE στο Λονδίνο ενισχύεται κατά +0,59%, ο CAC 40 βρίσκεται στο +0,31%, ενώ θετικό το κλίμα και στη Φρανκφούρτη όπου ο DAX ανεβαίνει κατά +0,80%. Αντίστοιχη η εικόνα και στη Μαδρίτη, όπου ο IBEX 35 προσθέτει +0,97%.

 

Οι εταιρείες

Στη Βρετανία οι μετοχές της εταιρείας ορυχείων BHP Billiton PLC κερδίζουν +0,62%, ενώ οι μετοχές της Rio Tinto βρίσκονται στο +0,97%. Ο πετρελαϊκός γίγαντας BP βλέπει τις μετοχές του στο +0,33%.

Στη Γαλλία πρωταγωνιστούν σήμερα οι τραπεζικές μετοχές, με αυτές τις BNP Paribas SA να κερδίζουν +0,60%, ενώ αυτές της Société Générale SA βρίσκονται +0,06%.

Στη Γερμανία οι μετοχές της Commerzbank AG παρουσιάζουν ισχυρή άνοδο στο +3,24%, ενώ αυτές της Deutsche Bank AG βρίσκονται στο +0,82%.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:34 - 22 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.