ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βυθίζονται» οι ευρωπαϊκές αγορές εν αναμονή των αποφάσεων του Eurogroup

15:40 - 26 Νοε 2012 | Σχόλια Αγοράς
Υποχωρεί το Χ.Α. περιμένοντας το Eurogroup.

Στο «κόκκινο» βρίσκονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους δείκτες να υποχωρούν από την έναρξη της συνεδρίασης, καθως οι επενδυτές περιμένουν με ανυπομονησία τις αποφάσεις που θα βγάλει το σημερινό Eurogroup για την Ελλάδα. Παράλληλα, η νίκη των εθνικιστών στην Καταλωνία, που επιδιώκουν ανεξαρτησία της περιφέρειας από την Ισπανία, ανησυχεί τις αγορές.

Σε αυτό το κλίμα ο Stoxx Europe 600 υποχωρεί -0,49% και ο IBEX -0,72%. Μεγάλες απώλειες καταγράφουν οι τράπεζες με τις μετοχές της Barclays να υποχωρούν -4,39%, ενώ η HSBC βρίσκεται στο -1,17%. Αρνητικά πρόσημα καταγράφει στη Φρανκφούρτη ο DAX με -0,40%, καθώς οι μετοχές της ThyssenKrupp παρουσιάζουν απώλειες -3,48%. Στη Γαλλία ο CAC40 παρουσιάζει πτώση -0,88%, με τις μετοχές τις BNP Paribas να χάνουν -1,33%. Αντίστοιχη η εικόνα στην αγορά του Λονδίνου με τον FTSE 100 παρουσιάζει πτώση -0,64%.

 

Αρνητικός δείκτης στο Χ.Α.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών παρατηρείται κλίμα αναμονής για την απόφαση του σημερινού Eurogroup, με την αγορά να αναμένει να δει τι αποφάσεις θα πάρουν οι υπουργοί Οικονομικών. Ακόμα, η έλλειψη κάποιας γεγονότων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν καταλύτη για την κίνηση των μετοχών, συμβάλει στο ατασικό κλίμα που δημιουργείται στο ταμπλώ.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 840,75 μονάδες υποχωρώντας -0,51%. Οι μετοχές των τραπεζών υποχωρούν με την Alpha να ξεχωρίζει με ήπια κέρδη.

Η Alpha θα είναι από τις ελάχιστες τράπεζες που θα μπορέσουν να μείνουν ιδιωτικές ενώ βρίσκεται σε επαφές για εγγυητή ανάδοχο στην αμκ με επικρατέστερη διεθνή τράπεζα την J P Morgan.

Οι κυπριακές τράπεζες υποχωρούν ελεγχόμενα αποτιμώντας την συμφωνία της Κύπρου με την Τρόικα.

Στον εικοσάρη επικρατούν ήπιες πτωτικές τάσεις με την ΔΕΗ, ΕΕΕΚ και τον ΟΠΑΠ να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:31 - 26 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.