ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο «κόκκινο» Wall - Ευρώπη λόγω Ελλάδας

17:06 - 26 Νοε 2012 | Σχόλια Αγοράς

Πτωτικά κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, μετά από την πολύ κερδοφόρα προηγούμενη εβδομάδα. Οι ανησύχιες που έχουν προκαλέσει τα νέα σενάρια περί «δημοσιονομικού γκρεμού» καθιστούν επιφυλακτικούς τους επενδυτές. Ακόμα, η αγορά φαίνεται να εμφανίζεται «παγωμένη» για την Cyber Monday -η πρώτη Δευτέρα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών- και για το πως θα κινηθούν οι διαδυκτιακές πωλήσεις.


Στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, με την  ανησυχία που υπάρχει στην Ευρωζώνη για την ελληνική οικονομία και για το αν θα υπάρξει λύση για την Ελλάδα, αποτελεί  ακόμα ένα αρνητικό παράγοντα που οδηγεί  καθοδικά  τις αγορές.

 

Ο Dow πέφτει κατά 0,5% στις 12,936 μονάδες.

 

Ο Nasdaq μένει σταθερός στις 2,966 μονάδες.

 

O S&P 500 χάνει 0,4% στις 1,403 μονάδες.

 

 

Ευρώπη


Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνεχίζουν να υποχωρούν, μένοντας στο ίδιο τέμπο με τις νωρίτερες κινήσεις τους. Οι επενδυτές εστιάζουν στη συνεδρίαση του Eurogroup και στο αν θα δοθεί μια λύση για την Ελλάδα ώστε να εκταμιευτεί η δόση των 31,4 δισ. ευρώ.

Στο αρνητικό κλίμα συμβάλουν και οι υποτιμήσεις μιας σειράς μεγάλων εταιριών από διεθνείς οίκους αξιολόγησης, με τον τραπεζικό κλάδο να είναι αυτός που οδηγεί προς τα κάτω τις ευρωαγορές.


Ο FTSE πέφτει 0,5% στις 5,791 μονάδες με τις απώλειες που έχουν οι μετοχές των Bank of Scotland και HSBC να ρίχνουν προς τα κάτω το Λονδίνο.


Ο CAC υποχωρεί 0,8% στις7,279 μονάδες, με τους τίτλους των BNP Paribas, Total να επηρεάζουν αρνητικά την αγορά του Παρισίου.

O DAX χάνει 0,3% στις 7,279 μονάδες, κυρίως λόγω των απωλειών που έχει η Deutsche Bank.

O IBEX 35 πέφτει κατά 0,3% στις 7,882 μονάδες, με τη μετοχή της Banco Santander να σημειώνει σημαντικές απώλειες.

Ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,4% στις 3,505 μονάδες.

 

Αρνητικός δείκτης στο Χ.Α.


Στο Χρηματιστήριο Αθηνών παρατηρείται κλίμα αναμονής για την απόφαση του σημερινού Eurogroup, με την αγορά να αναμένει να δει τι αποφάσεις θα πάρουν οι υπουργοί Οικονομικών. Ακόμα, η έλλειψη κάποιας γεγονότων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν καταλύτη για την κίνηση των μετοχών, συμβάλει στο ατασικό κλίμα που δημιουργείται στο ταμπλώ.

 

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 840,75 μονάδες υποχωρώντας -0,51%. Οι μετοχές των τραπεζών υποχωρούν με την Alpha να ξεχωρίζει με ήπια κέρδη.

 

Η Alpha θα είναι από τις ελάχιστες τράπεζες που θα μπορέσουν να μείνουν ιδιωτικές ενώ βρίσκεται σε επαφές για εγγυητή ανάδοχο στην αμκ με επικρατέστερη διεθνή τράπεζα την J P Morgan.

Οι κυπριακές τράπεζες υποχωρούν ελεγχόμενα αποτιμώντας την συμφωνία της Κύπρου με την Τρόικα.

Στον εικοσάρη επικρατούν ήπιες πτωτικές τάσεις με την ΔΕΗ, ΕΕΕΚ και τον ΟΠΑΠ να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.