ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριακές διακυμάνσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

15:10 - 30 Νοε 2012 | Σχόλια Αγοράς
Παραπαίει ο Χ.Α.

Κλίμα επιφύλαξης επικρατεί την Παρασκευή στις αγορές της Ευρώπης, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν αρνητικά στην είδηση ότι οι διαπραγματεύσεις για την αποφυγή του δημοσιονομικού γκρεμού βάλτωσαν. Ο εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ δήλωσε την Πέμπτη ότι «δεν υπήρξε ουσιαστική πρόοδος» και απηύθυνε έκκληση στους Δημοκρατικούς να «σοβαρευτούν» σχετικά με τις περικοπές δαπανών.

Παρόλα αυτά, οι ευρωπαϊκές δείκτες, μετά το αρνητικό ξεκίνημα κινούνται τώρα σε θετικό έδαφος. Ο Stoxx Europe 600 με +0,25%, ενώ μετά από τρεις συνεχόμενες ημέρες ανόδου η Nokia καταγράφει απώλειες -2,08%. Στο Ηνωμένο Βασίλειο οι μετοχές της Royal Bank of Scotland υποχωρούν κατά -1,27%. Ωστόσο, στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει θετικό πρόσημο +0,25%, στο Παρίσι ο CAC 40 +0,37%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει +0,41%. Απώλειες καταγράφει στη Μαδρίτη και ο IBEX 35 με -0,33%. Κέρδη καταγράφουν και οι μετοχές της Louis Vuitton +2,93%, μετά τη θετική από την Goldman Sachs.

 

X.A.

Τo σφυροκόπημα συνεχίζεται για τις μετοχές των τραπεζών, οι οποίες κινδυνεύουν υπό το φάσμα της κρατικοποίησης, λόγω των πιθανών ζημιών που θα γράψουν και πάλι, αυτή τη φορά από την επαναγορά των ομολόγων. Η μετοχή της Εθνικής κλυδωνίζεται καταγράφοντας απώλειες σχεδόν κατά 3%, στο 1,35 ευρώ, ενώ απώλειες περίπου κατά 2%, στα 0,363 ευρώ καταγράφει η μετοχή της Πειραιώς. Οριακές είναι οι διακυμάνσεις για την Eurobank και την Alpha, στα επίπεδα των 0,69 και 1,58 ευρώ αντίστοιχα. Ο γενικός δείκτης υποχωρεί οριακά, στις 813 μονάδες, με τις μετοχές της ΔΕΗ, του ΟΠΑΠ, του Μυτιληναίου και της Motor Oil να αποτελούν το αντίβαρο στην πτώση των τραπεζών, αλλά και της πρώτης σε κεφαλαιοποίηση εισηγμένης, της Coca Cola, η οποία υποχωρεί , στα 17,28 ευρώ. Οι συναλλαγές παραμένουν υποτονικές, λίγο πάνω από τα 20 εκατ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.