ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Ακροβασία στα όρια των 800 μονάδων - Χαμηλά διμήνου για ΕΤΕ

17:28 - 30 Νοε 2012 | Σχόλια Αγοράς
Νευρικότητα στη Wall λόγω fiscal cliff, με κέρδη οι ευρωαγορές

Στα όρια των 800 μονάδων βρέθηκε ο γενικός δείκτης, αφού εκτός από την ανησυχία ως προς τους όρους και την τιμή που θα ισχύσουν στο πρόγραμμα επαναγοράς των ομολόγων, δημιουργεί αλγεινή εντύπωση η εικόνα των αποτελεσμάτων του 9μήνου, από τα οποία προκύπτει μεγάλη ζημιά 2,7 δισ. ευρώ, χωρίς τις τράπεζες...

 

Ο γενικός δείκτης υποχωρεί κάτω και από τις 810 μονάδες με την πτώση να αγγίζει κάτι περισσότερο από τη μία ποσοστιαία μονάδα. Οι συναλλαγές διαμορφώνονται κοντά στα 40 εκατ. ευρώ, με τις τράπεζες να βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα, παρασύροντας και μιά σειρά από “αμυντικά” χαρτιά, όπως ο Τιτάνας, η Motor Oil, η ΜΕΤΚΑ, η Βιοχάλκο και η Coca Cola. Τις μεγαλύτερες απώλειες από τις τράπεζες του 20άρη καταγράφει και πάλι η μετοχή της Εθνικής που υποχωρεί πάνω από 5%, που κινείται στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Σεπτεμβρίου, στο 1,33 ευρώ. Πτώση σχεδόν κατά 4%, στα 0,357 ευρώ, καταγράφει η μετοχή της Πειραιώς, άνω του 3%, στα 0,669 ευρώ η Eurobank και λιγότερο, κατά 1,27%, στο 1,55 ευρώ η μετοχή της Alpha. Ανάχωμα στην πτώση αποτελούν οι μετοχές των Ελλάκτωρ, ΔΕΗ,Jumbo και ΟΠΑΠ. Η αγορά επιβραβεύει τα καλά αποτελέσματα του Κορρέ, του ΟΛΠ, του ΟΛΘ και της ΕΥΔΑΠ.

 

 

Wall

 


Η αμερικανική αγορά ξεκίνησε στο όριο την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να είναι ανήσυχοι για το ενδεχόμενο «δημοσιονομικού γκρεμού» που συνεχίζει να ταλαιπωρεί την αμερικανική οικονομία, ενώ τα μηνύματα από τα μάκροοικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ, δεν ευνοούν τις αγορές.

 

Συγκεκριμένα, οι προσωπικές δαπάνες υποχώρησαν για πρώτη φορά σε διάστημα πέντε μηνών, ενώ το εισόδημα παρέμεινε αμετάβλητο από τον προηγούμενο μήνα, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

 

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης υποχώρησαν 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές περίμεναν να παραμείνουν αμετάβλητες. Την ίδια στιγμή το προσωπικό εισόδημα σημείωσε οριακή άνοδο μικρότερη του 0,1%, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires για αύξηση 0,2%.


Ο Dow παραμένει σταθερός στις 13,0,23 μονάδες.

 

O Nasdaq χάνει 0,1% στις 3,008 μονάδες.

 

O S&P 500 υποχωρεί κατά 0,1% στις 1,415 μονάδες.


Ευρώπη


Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνεχίζουν με άνοδο τις συνεδριάσεις τους, με τις μετοχές μεγάλων επιχειρήσεων να δινουν πάτημα για κέρδη στις αγορές, παρά τη διατήρηση του αρνητικού κλίματος που υπάρχει στην παγκόσμια αγορά λόγω του fiscal cliff στις ΗΠΑ.

 

Η έγκριση του πακέτου προς την Ελλάδα από το γερμανικό κοινοβούλιο καθησυχάζει τους επενδυτές που προεξοφλούν  τν επίσημη εκταμίευση της δόσης για την Αθήνα. Ακόμα, η αύξηση της ανεργίας σε Ε.Ε. και Ευρωζώνη που ανακοίνωσε η Eurostat δε φαίνεται να επηρεάζει αρνητικά τις αγορές, που ξεκίνησαν αρνητικά αλλά έχουν περάσει σε θετικό ρυθμό για τη τελευταία συνεδρίαση του μήνα.

 

Ο FTSE κερδίζει 0,34% στις 5,890 μονάδες, λόγω της ανόδου που έχει η μετοχή της HSBC.

 

Ο CAC ανεβαίνει 0,26% στις 3,577 μονάδες , ωθούμενος από την άνοδο που γράφει η μετοχή της LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton.

 

Ο DAX σημειώνει άνοδο 0,32% στις 7,425 μονάδες , με τα κέρδη που έχει ο τίτλος της HeidelbergCement AG να οδηγούν θετικά την αγορά της Φρανκφούρτης.

 

Ο ΙΒΕΧ 35 υποχωρεί 0,31% στις 7,949 μονάδες, ενώ ανοδικά κινείται ο FTSE MIB στο Μιλάνο κατά 0,06% στις 15,897 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:52 - 30 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.