ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποτονικό κλίμα στις αγορές της Ευρώπης

11:55 - 04 Δεκ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Σε αρνητικό κλίμα τα χρηματιστήρια της Ασίας με μεικτά πρόσημα.

 

Θετικά κινούνται οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, παρά τα αρνητικά νέα από τις ΗΠΑ σχετικά με την πρόοδο των συνομιλιών για τις περικοπές δαπανές και την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού» (fiscal cliff).

Σε αυτό το κλίμα ο Stoxx Europe600 κερδίζει +0,15%, με τον πετρελαϊκό γίγαντα BP να χάνει -0,52%, καθώς ο τομέας των πρώτων υλών σημειώνει απώλειες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ξεκίνησε σε αρνητικό έδαφος, γρήγρα όμως κινήθηκε ανοδικά με +0,06%, σε αντίστοιχο κλίμα ο γαλλικός CAC 40 που κερδίζει +0,28%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE κερδίζει οριακά +0,03%. Στη Μαδρίτη κέρδη +0,34% καταγράφει ο IBEX.

 

Μεικτά πρόσημα στην Ασία

 

άσεις υποχώρησης παρουσίασαν την Τρίτη τα περισσότερα χρηματιστήρια της Ασίας, καθώς η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ και την Ευρωζώνη υποχώρησαν τον Νοέμβριο, σ' αντίθεση με την αύξηση που παρουσίασε στην Κίνα.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei υποχώρησε -0,27%, στη Νότια Κορέα ο Kospi έχασε -0,25% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 βρέθηκε στο -0,62%, μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας να μειώσει το επιτόκιό της.

Αντίθετα, θετικό ήταν το κλίμα στις αγορές της Κίνας, όπου ο Hang Seng βρίσκεται στο +0,12%, ενώ στη Σαγκάη ο συνθετικός δείκτης ενισχύθηκε +0,78%.

Το κλίμα στις ασιατικές αγορές επηρεάστηκε από την υποχώρηση των δεικτών στις ΗΠΑ, καθώς η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε απρόσμενα τον Νοέμβριο, ενώ παραμένει η αβεβαιότητα για την αντιμετώπιση του «δημοσιονομικού γκρεμού».

 

Στις ασιατικές αγορές ήταν η ημέρα των αεροπορικών εταιρειών. Στο Χονγκ Κονγκ οι μετοχές της Cathay Pacific υποχώρησαν κατά -1,05%, καθώς σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC, οι αεροσυνοδοί είχαν δώσει διορία στη διοίκηση της εταιρείας έως τις 3 το μεσημέρι τοπική ώρα, να απαντήσουν στις απαιτήσεις τους για τους μισθούς ή θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Επιπλέον στο χρηματιστήριο της Σαγκάη, απώλειες κατέγραψαν αρχικές οι μετοχές της Air China, ωστόσο στη συνέχεια έκλεισαν με άνοδο +0,22%, ενώ η China Eastern Airlines είδε τις μετοχές της να κερδίζουν +0,68%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.