ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αισιοδοξία στις ευρωπαϊκές αγορές εν όψει των αποφάσεων της ΕΚΤ

12:54 - 06 Δεκ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Στο κόκκινο τα ασιατικά χρηματιστήρια, κέρδη για το Τόκιο.

Θετικό κλίμα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τις περαιτέρω κινήσεις της.

Ο Stoxx Europe 600 κινείται με άνοδο +0,69%, παρουσιάζοντας κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα.

Κέρδη και για τις μετοχές της Ευρωπαϊκής Αεροναυτικής Εταιρείας EADS, που εκτινάχθηκαν στο +6,68%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα προχωρήσει σε μεγάλη αναδιάρθρωση του μετοχικού της σχήματος. Θα αντικαταστήσει το σημερινό σχήμα με αυτό της «κανονικής κρατικής εταιρείας», το οποίο θα έχει αποτέλεσμα τη μείωση της συμμετοχής της Daimler και της Lagardere στην EADS. Η Daimler ανακοίνωσε ότι πούλησε ήδη 7,5% των μετοχών της EADS, που είχε στην κατοχή της, κάτι που οδήγησε σε άνοδο +0,92% τις μετοχές της, ενώ οι μετοχές της Lagardere κέρδισαν +1,57%.

Παράλληλα, τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης της συνάντησης για την κατάρτιση της μηνιαίας πολιτικής της.

Οι επενδυτές αναμένουν ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει το βασικό επιτόκιο δανεισμού στο 0,75%. Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι αναμένεται να επαναλάβει ότι η τράπεζα είναι και τυπικά έτοιμη να ξεκινήσει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων.

Εν τω μεταξύ, κέρδη παρουσιάζουν στο Λονδίνο ο FTSE 100 με +0,39%, ο DAX στην Φρανκφούρτη με +1,19%, ο CAC 40 στο Παρίσι με +0,63% και ο IBEX στη Μαδρίτη με +0,63%.

 

Μεικτά πρόσημα στην Ασία

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν την Πέπτη τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς ενώ οι περισσότερες αγορές βρέθηκαν στο κόκκινο, το χρηματιστήριο του Τόκιο σημείωσε μεγάλη άνοδο εξαιτίας του αδύναμου γεν, που ενίσχυσε το γεν, ενώ οι επενδυτές αισιοδοξούν εν όψει των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα τον επόμενο μήνα.

Ο Nikkei στο Τόκιο έκλεισε με κέρδη +0,80%, ενώ ο Kospi με +0,18%. Το άκρως αντίθετο κλίμα επικράτησε στις υπόλοιπες αγορές με τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να υποχωρεί κατά -0,09%, τον συνθετικό δείκτη στη Σαγκάη να έχει απώλειες -0,13% και τον S&P/ASX 200 της Αυστραλίας να χάνει -0,25%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.