ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο "Καβαλιέρε" ρίχνει στο "κόκκινο" τις ευρωαγορές

12:54 - 10 Δεκ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Κέρδη στην Ασία παρά την απογοήτευση των επενδυτών για τις κινεζικές εξαγωγές.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τη Δευτέρα οι δείκτες των χρηματιστηρίων στην Ευρώπη, με τις ιταλικές τράπεζες να ηγούνται της πτωτικής πορείας, μετά την ανακοίνωση της επικείμενης παραίτησης του τεχνοκράτη πρωθυπουργού της Ιταλίας, Μάριο Μόντι και την πρόθεση του πρώην πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι να επανέλθει στην εξουσία.

Σε αυτό το κλίμα ο Stoxx Europe 600 έχει απώλειες -0,38% και ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί κατά -0,38% με τις μετοχές της Banca Monte dei Paschi di Siena SpA να κατακρημνίζονται στο -6,40% και της UniCredit SpA κατά -5,59%.

Πτώση παρουσιάζουν οι τραπεζικές μετοχές και στο γαλλικό χρηματιστήριο με την BNP Paribas να βρίσκεται στο -2,29% και την Credit Agricole στο -2,96%. Την ίδια στιγμή ο CAC 40 υποχωρεί κατά -0,57%. Στη Βρετανία ο FTSE 100 παρουσιάζει πτώση -0,18% με τις μετοχές ωστόσο, της πετρελαϊκής Royal Dutch Shell να κερδίζουν +0,35%.

Αρνητικό πρόσημο παρουσιάζει και ο DAX στη Φρανκφούρτη, ο οποίος βρίσκεται στο -0,39%, ενώ στο ίδιο κλίμα ο IBEX 35 στη Μαδρίτη υποχωρεί κατά -1,60%.

 

Άνοδος στις αγορές της Ασίας

 

Με θετικά πρόσημα έκλεισαν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας τα περισσότερα χρηματιστήρια της Ασίας, καθώς οι επενδυτές διαπιστώνουν σημάδια βελτίωσης στις δύο κορυφαίες οικονομίες του πλανήτη.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κέρδισε +0,26%, ενώ ο συνθετικός δείκτης στη Σαγκάη ενισχύθηκε κατά +1,08%.

Κέρδη επίσης στην Αυστραλία, όπου ο S&P/ASX 200 είχε άνοδο +0,13% και στην Ιαπωνία ο Nikkei πρόσθεσε +0,7%.

Ωστόσο, με οριακές απώλειες -0,0015% έκλεισε στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi.

Το θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές οφείλεται στην ικανοποίηση των επενδυτών, για τα καλύτερα από το αναμενόμενο στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ και τα στοιχεία για την ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής και των λιανικών πωλήσεων στην Κίνα

Τα στοιχεία έδωσαν μία νότα αισιοδοξίας, πως οι παγκόσμιες οικονομίες μπορούν να έχουν ανάπτυξη, έστω και σε αργούς ρυθμούς.

Εν μεταξύ, κέρδη κατέγραψαν στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ οι εταιρείες real estate, μετά τα θετικά στοιχεία για τις επενδύσεις σε ακίνητα στην Κίνα. Έτσι, η China Resources παρουσίασε άνοδο +2,36%. Κέρδη +0,60% κατέγραψε η πετρελαϊκή Cnooc, μετά την έγκριση των καναδικών αρχών για την εξαγορά της Nexen.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:13 - 10 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.