ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριακά κέρδη στην Ευρώπη

13:42 - 12 Δεκ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Συντήρηση στα υψηλά δύο μηνών το Χ.Α.

Εικόνα σταθεροποίησης παρουσιάζουν την Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αναμένουν τις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED) για τις περαιτέρω κινήσεις της.

Παρά το θετικό κλίμα που επικράτησε τις ασιατικές αγορές, οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων κινούνται με μεικτά πρόσημα, παρουσιάζοντας εικόνα σταθεροποίησης.

Θετικά πρόσημα έχουν ο Stoxx Europe 600 +0,08%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο με +0,23%, στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει +0,24% και στη Μαδρίτη ο IBEX 35 ενισχύεται κατά 0,29%. Αντίθετα, ο CAC 40 στο Παρίσι υποχωρεί -0,17%.

Απώλειες -0,34% καταγράφουν οι μετοχές της Industria de Diseno Textil SΑ πιο γνωστής ως Inditex, στην οποία ανήκει η γνωστή αλυσίδα ρούχων Zara, παρότι η εταιρεία κατέγραψε κέρδη στο 9μηνο, καθώς οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 17%.

Αντίθετα κέρδη καταγράφει η γερμανική ThyssenKrupp με τις μετοχές της να εκτινάσσονται κατά +4,41%, ενώ στη Γαλλία η Societe Generale ενισχύεται κατά +0,46%. Άνοδο + 1,19% παρουσιάζουν στη Βρετανία οι μετοχές της Oil PLC παρά την αρχική πτώση -2,4%.

 

 

Στις 870 μονάδες ο Χ.Α.

Μία μέρα μετά την προσέγγιση των υψηλών δύο μηνών στο Χ.Α., η αγορά κινείται σταθεροποιητικά, στην περιοχή των 870 μονάδων και με τις συναλλαγές να κινούνται με ικανοποιητικό ρυθμό στα 31 εκατ. ευρώ. Η αγορά βρίσκεται σε διαδικασία αποτίμησης του buy back, το οποίο τεχνικά ήταν επιτυχές, παρά το γεγονός ότι τα ξένα funds πληρώθηκαν σε μεγαλύτερες τιμές, κάτι το οποίο ήταν αναμενόμενο. Ταυτόχρονα, το διάστημα μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου είναι “μεγάλο”, αφού στο ενδιάμεσο μεσολαβεί η Σύνοδος Κορυφής, αλλά και το Eurogroup, κατά το οποίο ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας θα παρουσιάσει το φορολογικό νομοσχέδιο. Από την άλλη, θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολλά funds, βρίσκονται σε διαδικασία κλεισίματος των βιβλίων τους και τις όποιες επενδυτικές πρωτοβουλίες τους αναμένεται να τις αναλάβουν με την έλευση του νέου έτους. Κατά τα άλλα, οι τράπεζες κινούνται σταθεροποιητικά, με την Πειραιώς, να υποχωρεί οριακά κάτω από τα 0,40 ευρώ, η ΕΤΕ να ενισχύεται στο 1,41, η Eurobank στα 0,71 ευρώ και η Alpha αμετάβλητη στο 1,67 ευρώ. Νέες εντολές αγορών για την Ιντραλότ, η οποία βρίσκεται στο σχήμα που διεκδικεί τα Λαχεία, με κίνηση στο 1,73 ευρώ. Κέρδη άνω του 3% για την Frigoglass, άνω του 2% ενισχύεται o OTE, στα 4,63 ευρώ. Ενδιαφέρον υπάρχει την Τετάρτη και για τον κατασκευαστικό κλάδο, με την Ελλάκτωρ, Ιντρακάτ, J&P, Lamda και Τεχνική Ολυμπιακή σε θετικό πρόσημο, εν αναμονή των ανακοινώσεων Χατζηδάκη για τους αυτοκινητόδρομους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.