ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτώση στα ασιατικά χρηματιστήρια υπό τον φόβο του αμερικανικού fiscal cliff

09:53 - 21 Δεκ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Το "όχι" των Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών στο εναλλακτικό σχέδιο για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ, οδήγησε σε πτώση τις ασιατικές αγορές.

Τα Χριστούγεννα δεν έχουν φτάσει ακόμη στους επενδυτές και τα ασιατικά χρηματιστήρια, τα οποία έκλεισαν σήμερα με αρνητικά πρόσημα, καθώς απομακρύνεται για άλλη μία φορά η πιθανότητα συμφωνίας στις ΗΠΑ για την αποφυγή του δημοσιονομικού γκρεμού. Οι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές στο Κογκρέσο κατάφεραν να ανατρέψουν το αισιόδοξο κλίμα των τελευταίων ημερών, καθώς απέρριψαν το «σχέδιο Β» στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ.

Η απόφαση του Ρεπουμπλικανών έπληξε άμεσα όλες τις μεγάλες ασιατικές οικονομίες, με τον Nikkei να καταγράφει απώλειες της τάξης του -0,99%, στη Σεούλ ο Kospi υποχώρησε -0,95%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ βρέθηκε στο -0,79%.

Αρνητικό ήταν το κλίμα και στην Ταϊβάν με τον Taiex να χάνει -0,99%, στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κατέγραψε απώλειες που περιορίστηκαν στο -0,23%, ο Straits Times υποχώρησε στο -0,39% και στη Σαγκάη ο Shanghai Composite βρέθηκε στο -0,64%.

 

Απώλειες για τις εξαγωγικές εταιρείες σε Ιαπωνία και Ν. Κορέα

Εν τω μεταξύ, απώλειες καταγράφουν στο Χονγκ Κονγκ οι μετοχές των ενεργειακών εταιρειών όπως η China Petroleum & Chemical Corp με -1,24% και η Cnooc με -1,31%.
Την ίδια στιγμή στην Ιαπωνία μετά τα μεγάλα κέρδη που κατέγραψαν τις προηγούμενες συνεδριάσεις οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, εξαιτίας της αποδυνάμωσης του γεν απέναντι στο δολάριο, παρουσίασαν σήμερα απώλειες με την Panasonic να βρίσκεται στο -1,38%, την Sharp στο -2,32%, την Toyota στο -2,45% και την Mitsubishi στο -5,81%
Απώλειες -4,06% κατέγραψε και η Samsung Electronics στο χρηματιστήριο της Σεούλ, μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι θα εκδόσει διαμαρτυρία προς τον κορεατικό κολοσό σχετικά με την καταπάτηση των κανονισμών για τις πατέντες.

Τέλος, στην Αυστραλία ο εθνικός αερομεταφορέας Qantas Airways, είδε επιτέλους θετικά νέα, καθώς τον μήνα Νοέμβριο μετέφερε 6,4% περισσότερους επιβάτες σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2011. Οι μετοχές της εταιρείας κινήθηκαν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας με άνοδο, ωστόσο στο τέλος της εταιρείας βρέθηκαν με αμετάβλητο.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:05 - 21 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.