ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υψηλά 15 μηνών ο γενικός δείκτης

15:07 - 27 Δεκ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Με μικρά κέρδη οι ευρωαγορές

Kίνηση που παραπέμπει σε υψηλά δεκαπέντε μηνών βρίσκεται σε εξέλιξη στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά με τον τραπεζικό κλάδο να υπεραποδίδει καταγράφοντας κέρδη που πλησιάζουν το 6%. Αυτά όμως, συντελούνται σε μία αγορά χωρίς μεγάλο τζίρο και συναλλαγές, κυρίως εξαιτίας της ραστώνης των ημερών και της εορταστικής περιόδου που αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, σύμφωνα με όσα υπολογίζουν οι χρηματιστές.

 

Οι εντολές που βγαίνουν στις τράπεζες έχουν να κάνουν με την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας από την οποία δεν προκύπτουν μεγάλες αποκλίσεις για τις κεφαλαιακές τους σε σχέση με όσα ανακοίνωσαν στο 9μηνο. Το τοπίο είναι ξεκάθαρο και τα δεδομένα υπαρκτά, σχολιάζουν οι παράγοντες της αγοράς, οπότε οι επενδυτές πράττουν αναλόγως. Οι τράπεζες ενδείκνυνται για ένα βραχυπρόθεσμο trading από τη στιγμή μάλιστα που η ανακεφαλαιοποίηση ή οι αυξήσεις κεφαλαίου δεν πρόκειται να γίνουν άμεσα. Ο γενικός δείκτης κινείται πάνω και από τις 910 μονάδες, δηλαδή σε επίπεδα που ο δείκτης έχει να συναντήσει από τον Σεπτέμβριο του 2011.

 

Κέρδη πάνω από 10% για την Πειραιώς, στα 0,377 ευρώ, πάνω από 8% ενισχύονται Eurobank και Alpha στα 0,7 και 1,48 ευρώ αντίστοιχα και λιγότερο κατά 4,2%, στο 1,48 ευρώ ενισχύεται η μετοχή της Εθνικής. Το καλό κλίμα έχει περάσει και στα υπόλοιπα χαρτιά, με την ΕΧΑΕ να ενισχύεται πάνω από 6,5%, στα 4,38 αγγίζοντας υψηλά έτους. Τυψηλά έτους και για την Τέρνα Ενεργειακή στα 3,22 ευρώ, τον ΟΛΠ, στα 16,90 ευρώ, τη ΕΔΕΗ πάνω από τα 6 ευρώ, την Motor Oil με κίνηση προς τα 8,40, την Ελλάκτωρ, στο 1,95 ευρώ, την Ιντραλότ, την Jumbo και την ΜΕΤΚΑ.

 

 

Ανοδικά οι ευρωαγορές

 

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνεχίζουν με μικρά κέρδη τις συνεδριάσεις  τους, παίρνοντας «πάτημα» από την άνοδο που έχουν οι μετοχές των μεταλλευτικών εταιριών και ο τραπεζικός κλάδος.

 

Μοναδίκη «παραφωνία» στις μεγάλες αγορές αποτελεί ο ΙΒΕΧ 35 στην Ισπανία, που κινείται νευρικά μετά  από τη μεγάλη πτώση (12%) που έγραφε ο τίτλος της Bankia νωρίτερα.


Ο FTSE κερδίζει 0,32% στις 5,973 μονάδες, με τις μετοχές των Rio Tinto και HSBC να οδηγούν την αγορά του Λονδίνου.

 

Ο CAC ενισχύεται 0,61% στις 3,674 μονάδες, με την άνοδο που γράφει η Τοtal να είναι ο κυριότερος λόγος για τα κέρδη στο Παρίσι.

Ο DAX ανεβαίνει 0,31% στις 7,661 μονάδες, με τον τραπεζικό κλάδο να ωθεί προς τα πάνω τη Φρανκφούρτη.

 

Ο ΙΒΕΧ 35 υποχωρεί 0,03% στις 8,297 μονάδες, ενώ θετικά κινείται ο FTSE MIB στο Μιλάνο που ενισχύεται 0,77% στις 16,461 μονάδες


Οι επενδυτές περιμένουν την πορεία των συζητήσεων στις ΗΠΑ μεταξύ Δημοκρατικών - Ρεπουμπλικανών για την αποτροπή του fiscal cliff, με την απουσία κάποιου «καταλύτη» να είναι αυτό που χαρακτηρίζει τις αγορές στο άνοιγμα τους.

 

Στα μάκροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, το γαλλικό καταναλωτικό κλίμα ενισχύθηκε ελαφρώς το Δεκέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε η γαλλική στατιστική υπηρεσία Insee, και πρόκειται για την πρώτη αύξηση στους τελευταίους επτά μήνες.

 

Παράλληλα, ο γαλλικός δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε το Νοέμβριο, με τις τιμές πετρελαίου και χημικών προϊόντων να ηγούνται της πτώσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, Insee.

 

Ειδικότερα, ο δείκτης μειώθηκε 0,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ ενισχύθηκε 1,9% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:21 - 27 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.