ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

12:16 - 31 Δεκ 2012 | Σχόλια Αγοράς
Η μη επίτευξη συμφωνίας στις ΗΠΑ για τον προϋπολογισμό της χώρας επηρεάζει τις αγορές - Μεγάλη άνοδος στα ασιατικά χρηματιστήρια το 2012.

Αρνητικά επηρεάζει την Ευρώπη η αδυναμία της Ουάσιγκτον να καταλήξει σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ και να αποφύγει τον «δημοσιονομικό γκρεμό», καθώς η διορία λήγει τον Μεσάνυχτα.
Μικρότερη θα είναι σημερινή συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω της ημιαργίας, ωστόσο παρά τους εορτασμούς για το νέο έτος, το κλίμα είναι πτωτικό, καθώς οι επενδυτές κρατούν στάση επιφύλαξης για όσο κρατά το θρίλερ των διαπραγματεύσεων των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών.
Ο Stoxx Europe 600 που ξεκίνησε με πτώση -0,1%, έκανε θετική στροφή και και κερδίζει +0,08%. Οι τράπεζες παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες απώλειες στην Ευρώπη με τις μετοχές της HSBC να υποχωρούν -0,77%. Θετική στροφή πραγματοποίησε και η BNP Paribas με τις μετοχές να κερδιζουν οριακά +0,02%. Στο Ηνωμένο Βασίλειο ο FTSE 100 κινείται με πτώση -0,36%, ενώ CAC 40 στο Παρίσι έχει άνοδο +0,13%.

 

Μεικτά πρόσημα στην Ασία

Η ανησυχία που προκαλεί η πολιτική αδυναμία για έναν συμβιβασμό για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ και την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού» είχε ως αποτέλεσμα να επικρατήσει κλίμα συγκράτησης στις ασιατικές αγορές.

Από την πλευρά της Κίνας ωστόσο, έρχονται θετικά μηνύματα με τις μετοχές των κινεζικών εταιρειών κέρδισαν έδαφος, καθώς τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή δείχνουν ότι ο τομέας συνεχίζει την πορεία ανάκαμψής του. 
Ο όγκος των συναλλαγών ήταν περιορισμένος, καθώς είναι ημιαργία στις περισσότερες αγορές και τα χρηματιστήρια κλείνουν νωρίτερα. 
Αρνητικό ήταν το κλίμα που επικράτησε στην Αυστραλία, όπου ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά -0,48% και ο Straits Times στη Σιγκαπούρη βρέθηκε στο -0,77%. 
Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng έκλεισε με -0,49%, ενώ ο στη Σαγκάη ο Shanghai Composite Index είχε άνοδο +1,43%. 
Τα χρηματιστήρια σε Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη και Ταϊβάν ήταν κλειστά λόγω της Παραμονής Πρωτοχρονιάς. 
Θετικός ήταν ο ετήσιος απολογισμός των χρηματιστηρίων, με τον Nikkei στο Τόκιο να κλείνει με άνοδο 22,9% μέσα στο 2012, τον S&P/ASX 200 της Αυστραλίας να έχει κερδίσει +14,6%, τον Kospi στη Σεούλ να βρίσκεται ενισχυμένος +9,4% και στην Ταϊβάν ο Taiex να αποχαιρετά τον χρόνο με +8,9%.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.