ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη από το «αλουμίνιο» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

11:59 - 09 Ιαν 2013 | Σχόλια Αγοράς
Άνοδος στα ασιατικά χρηματιστήρια. Ενθουσιασμός στις αγορές από τα θετικά αποτελέσματα της αμερικανικής εταιρείας αλουμινίου Alcoa.

Μετά την Ασία ήρθε η σειρά της Ευρώπης να αποκομίσει κέρδη από τις προβλέπεις για την αύξηση της ζήτησης του αλουμινίου διεθνώς και θετικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία αλουμινίου Alcoa για το 2012.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται με άνοδο +0,45%, ο γερμανικός DAX 30 κερδίζει +0,40%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά +0,60%, ενώ ο FTSE στο Λονδίνο βρίσκεται στο +0,43%. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB κερδίζει +0,080% και στη Μαδρίτη ο IBEX 35 +0,71%.

 

Κλείσιμο με άνοδο για τον Nikkei και τους περισσότερους δείκτες των ασιατικών χρηματιστηρίων

Επιστροφή στην κερδοφορία πραγματοποίησαν σήμερα τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις ιαπωνικές μετοχές να παρουσιάζουν ενισχύονται καθώς το γεν πραγματοποίησε νέα πτώση.
Με άνοδο +0,67% έκλεισε σήμερα ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία. Ο δείκτης ξεκίνησε με πτώση 1%, καθώς το γεν βρισκόταν σε άνοδο, ωστόσο ανέκαμψε στην πορεία της συνεδρίασης.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng βρέθηκε στο +0,32%, ενώ στη Σαγκάη ο συνθετικός δείκτης έμεινε αμετάβλητος στο +0,00%. Την ίδια στιγμή στην Ταϊβάν ο Taiex έκλεισε με +0,22%, στην Σιγκαπούρη ο Straits Times ενισχύθηκε κατά +0,29%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ενισχυμένος κατά +0,38%.

Από την άλλη πλευρά, στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi έκλεισε με απώλειες -0,31%.

Τα κέρδη που κατέγραψε χθες η βιομηχανία αλουμινίου Alcoa στη Wall Street και η πρόβλεψη των αναλυτών ότι η ζήτηση για το αλουμίνιο θα αυξηθεί κατά 7% παγκοσμίως, οδηγούν τις επιχειρήσεις του κλάδου σε άνοδο.
Στην Αυστραλία, η Alumina - που συνεργάζεται με την Alcoa – είδε τις μετοχές της να εκτινάσσονται στο +4,59%, ενώ οι μετοχές της ανταγωνίστριας της Alcoa στην Κίνα, η Aluminum Corp. of China ανέβηκαν κατά +0,79%.
Στην Ιαπωνία, μεγάλα κέρδη κατέγραψαν οι εταιρείες κατασκευαστικών μηχανών, όπως οι μετοχές της Mitsubishi Heavy Industries, που ενισχύθηκαν κατά +4,99% και της Sumitomo Heavy Industries που σημείωσαν άνοδο +4,94%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.