ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

15:07 - 15 Ιαν 2013 | Σχόλια Αγοράς
Μεικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια - Το αποδυναμωμένο γεν έδωσε ώθηση στο χρηματιστήριο του Τόκιο.

 

Μεικτά πρόσημα και συνεχείς διακυμάνσεις παρουσιάζουν σήμερα οι αγορές στην Ευρώπη με τις μετοχές των τραπεζών και των φαρμακευτικών να παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη υποχώρηση. Το αρνητικό κλίμα επιβαρύνθηκε από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιθνερ, ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να φτάσουν την δανειακή οροφή μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου.
Ο Stoxx Europe 600 βρίσκεται στο 0,00%, παρότι οι μετοχές της Hennes & Mauritz AB ενισχύονται κατά +3,68%, ενώ η εταιρεία πώλησης ειδών πολυτελείας Burberry Group PLC βλέπει τις μετοχές της να ανεβαίνουν κατά +4,85%, κατά ο απολογισμός του τρίτου τριμήνου δείχνουν ισχυρή άνοδο των χριστουγεννιάτικων αγορών

Στα χρηματιστήρια, κέρδη καταγράφουν στο Λονδίνο ο FTSE 100 με +0,08%, όπου οι μετοχές της ARM Holdings PLC βυθίζονται κατά -4,35%, και στο Μιλανο ο FTSE MIB με +0,30%.
Αντίθετα, απώλειες -0,19% καταγράφρει ο DAX 30 στη Φρανφκούρτη και -0,03% ο CAC 40 στο Παρίσι. Αρνητικό το κλίμα και στη Μαδρίτη με τον IBEX 35 να παρουσιάζει πτώση -0,78%.
Μεγάλες απώλειες καταγράφουν και οι τράπεζες με τις μετοχές της Banco Santander στη Μαδρίτη να βρίσκονται στο -2,81%, της BNP Paribas στο Παρίσι να χάνουν -1,59% και της Barclays στο Λονδίνο να υποχωρούν κατά -0,59%.

 

 

Μεικτά πρόσημα στην Ασία

Με αρνητικά πρόσημα πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη οι συνεδριάσεις των χρηματιστηρίων στην Ασία, με μόνες εξαιρέσεις τη Σαγκάη και το Τόκιο, όπου το αποδυναμωμένο γεν έδωσε σταθερά κέρδη στις μετοχές.
Οι επενδυτές επέστρεψαν στο χρηματιστήριο του Τόκιο μετά από τρεις ημέρες που ήταν κλειστό με το αποδυναμωμένο γεν να οδηγεί σε άνοδο τον Nikkei με +0,72%. Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης ο δείκτης επέστρεψε στα επίπεδα του 2010, ωστόσο η οριακή ανάκαμψη του γεν περιόρισε τα κέρδη στο Τόκιο.
Ωστόσο, στις υπόλοιπες αγορές της Ασίας και της Ωκεανίας το κλίμα ήταν αρνητικό. Ο S&P/ASX200 υποχώρησε κατά -0,07%, ο Kospi στη Σεούλ είχε πτώση -1,16%, ενώ αντίστοιχη ήταν η εικόνα στη Σιγκαπούρη με τον Straits Times να χάνει -0,7% και τον Taiex στην Ταϊβάν να έχει απώλειες -0,75%.
Μεικτά πρόσημα επικράτησαν στις αγορές της Κίνας με τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να βρίσκεται στο -0,28% και τον Shanghai Composite να διατηρεί τα κέρδη της Δευτέρας καθώς ενισχύεται στο +0,60%.
Εν τω μεταξύ, στο Τόκιο το αποδυναμώνο γεν έδωσε ώθηση στους στις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών με την Sony να κερδίζει +1,22%, την Olympus στο +7,67%, για την Panasonic +2,72% και η Mazda Motor +2,45%.
Ωστόσο, ορισμένες ιαπωνικές εταιρείες υπέστησαν απώλειες μετά την ανακοίνωση της Apple της Δευτέρα, ότι περιόρισε δραστικά τις παραγγελίες για το iPhone5 εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.