ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριακές διακυμάνσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

14:57 - 17 Ιαν 2013 | Σχόλια Αγοράς
Πτώση στα ασιατικά χρηματιστήρια - Σημαντική άνοδος για την μετοχή της Carrefour.

Από την οριακή διακύμανση των δεικτών των ευρωπαϊκών χρηματιστηριών χαρακτηρίζεται η σημερινή συνεδρίασή τους, με τις μετοχές της ASML Holding NV να βρίσκονται σε πτώση και τις Carrefour SA να παρουσιαζουν μεγάλη άνοδο. Οι επενδυτές βρίσκονται σε στάση αναμονής εν όψει των εταιρικών αποτελεσμάτων και των οικονομικών στοιχείων, όπως αυτών της ανεργίας, που έρχονται από τις ΗΠΑ.
Σε αυτό το κλίμα ο Stoxx Europe 600 κερδίζει +0,01%, ενώ οι μετοχές της ASML Holding έχουν σημαντικές απώλειες της τάξης του -3,67%, καθώς η ολλανδική εταιρεία ανακοίνωση αύξηση των κερδών της κατά 4,6% το τέταρτο τρίμηνο.
Μεγές απώλειες καταγράφει και η μετοχή της μεταλλευτικής Rio Tinto PLCμε -1,52%, μετά την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου, Τομ Αλμπανίζ.
Απο την άλλη πλευρά η διαφημιστιή JCDecaux καταγράφει σημαντική άνοδο της μετοχής κατά +4,49%. Αντίστοιχα και για τη μετοχή της γαλλικής εταιρείας λιανικού εμπορίου Carrefour που φτάνει το +6,42%, μετά την ανακοίνωση για αύξηση των κερδών της κατά +0,8% στο τέταρτο τρίμηνο. Απώλειεςε -0,08% καταγράφει ο FTSE 100 στο Λονδίνο, ενω στη Μαδρίτη ο IBEX 35 έχει άνοδο +0,447% και στο Μιλάνο ο FTSE MIB +0,69%.
Η μετοχή της Carrefour βοήθηκε και τον δείκτη στο χρηματιστήριο του Παρισιού, CAC 40 να ενισχύεται κατά +0,58%. Αντίθετα στη Φρανφκούρτη ο DAX 30 έχει απώλειες -0,18%.

 

Αρνητικά πρόσημα στην Ασία

Με αρνητικά πρόσημα κινήθηκαν σήμερα οι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ασίας, με τις μετοχές την Ιαπωνία να κυμαίνονται μεταξύ κερδών και απωλειών.

Με πτώση -0,07% έκλεισε στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng, ενώ ο συνθετικός δείκτης στη Σαγκάη υποχώρησε κατά -1,06%. Αντίστοχη η εικόνα στη Νότια Κορέα με τον Kospi να χάνει -0,16% και στη Σιγκαπούρη τον Straits Times να βρίσκεται στο -0,31%.
Αντιθέτως, οριακά κέρδη κατέγραψε ο Nikkei στο Τόκιο, που έκλεισε με άνοδο +0,09%, ο οποίος μέχρι το μεσημέρι βρίσκονταν σε πτωτικό κλίμα. Θετικό ήταν το πρόσημο και στην Αυστραλία όπου ο S&P/ASX 200 παρουσίασε άνοδο +0,38%.

Εν τω μεταξύ, παρά τις θετικές ενδείξεις για περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας της Κίνας και τις ενδείξεις για αύξηση του ΑΕΠ στο τέταρτο τρίμηνο, ο χρηματοπιστωτικός τομέας υποχώρησε στις αγορές της Σαγκάης, με τις μετοχές της China Construction Bank να έχουν απώλειες -1,285 και την Bank of Communications να χάνει -1,41%.
Παράλληλα, στο Χονγκ Κονγκ οι κτηματομεσιτικές εταιρείες βρέθηκαν σε αρνητικό έδαφος με τις μετοχές της China Resources Land να παρουσιάζουν απώλειες -1,74% και την Evergrande Real Estate Group να βρίσκεται στο -7,10% , μετά την ανακοίνωσή της ότι σχεδιάζει να συγκεντρώσει 559 εκατομμύρια δολάρια μέσω της πώλησης μετοχών της.
Αντίθετα, κέρδη +0,955 κατέγραψαν οι μετοχές της HSBC Holdings στο Χονγκ Κονγκ, μετά τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα από τις ανταγωνίστριες τράπεζες στις ΗΠΑ.

 
Τελευταία τροποποίηση στις 14:59 - 17 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.