ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple και Honda ρίχνουν στο κόκκινο τα ασιατικά χρηματιστήρια

10:32 - 24 Ιαν 2013 | Σχόλια Αγοράς
Νέα κέρδη κατέγραψε το χρηματιστήριο του Τόκιο παρά το αρνητικό κλίμα.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια δεν άντεξαν τα τελευταία νέα από τις πωλήσεις της Apple και τα ερωτηματικά που γεννιούνται για την μελλοντική πορεία του αμερικανικού κολοσσού υψηλής τεχνολογίας. Ωστόσο, το «πεσμένο» γεν έδωσε νέα πνοή στις ιαπωνικές μετοχές.

Σε αυτό το κλίμα ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ βρέθηκε στο -0,12%, ενώ ο συνθετικός δείκτης στη Σαγκάη υποχώρησε στο -0,57%. Με απώλειες -0,80% έκλεισε ο Kospi στη Σεούλ, ενώ στην Ταϊβάν ο δείκτης Taiex έχασε -0,62%.
Αντίθετα, θετικά κινήθηκαν οι δείκτες στην Ιαπωνία και την Αυστραλία. Στο Τόκιο ο Nikkei έκλεισε με άνοδο +1,28%, ενώ ο S&P/ASX 200 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη +0,47%.

 

Οι περισσότερες ασιατικές αγορές βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και πολλά χρόνια. Παράλλη, η Κίνα πιέζει την ηλεκτρονικής βιομηχανίας να γίνει πιο ανταγωνιστική και να δημιουργήσει τον επόμενο τεχνολογικό γίγαντα.
Εν τω μεταξύ, τα ουδέτερα εταιρικά αποτελέσματα της Apple, οδήγησε σε αρνητικά πρόσημα τους προμηθευτές της στην Ασία. Έτσι, οι μετοχέ της Hon Hai Precision Industry Co στην Ταϊβάν, που συναρμολογεί το iPhone, παρουσίασε απώλειες -2,94%. Στη Νότια Κορέα η LG Display έχασε -1,21%, ενώ η ανταγωνίστρια της Apple η κορεατική Samsung είδε τις μετοχές της να υποχωρούν κατά -1,36%, καθώς προμηθεύει την αμερικανική εταιρεία με εξαρτήματα για διάφορα προϊόντα της.

Ωστόσο, παρά το αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές οι ιαπωνικές μηχανολογικές εταιρείες, που προμηθεύουν την Κίνα παρουσίασαν κέρδη, με τις μετοχές της Komatsu στο +2,23% και της Hitachi Construction Machinery Co. να ανεβαίνουν κατά +1,93%.

Την ίδια στιγμή η πτώση του γεν χθες το απόγευμα έδωσε νέα ώθηση στις εξαγωγικές εταιρείες της Ιαπωνίας, με την μετοχή της Honda να κερδζίει +1,98% και της Toyota Motor Corp. +2,17%.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:25 - 24 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.