ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακάμπτει η Wall μετά τις χθεσινές απώλειες

16:39 - 05 Φεβ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Συνεχίζουν θετικά οι ευρωαγορές, με «οδηγό» τις εταιρικές ανακοινώσεις.

Σε θετικό πρόσημο ξεκίνησε η Wall Street, με την αγορά να δείχνει σημάδια ανάκαμψης μετά από τις απώλειες που σημείωσε στη χθεσινή συνεδρίαση, όταν και o Dow έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή του έτους.

 

Ο Dow κερδίζει 0,60% στις 13,965 μονάδες.

 

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,35% στις 3,142 μονάδες.

 

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,62% στις 1,505 μονάδες.

 

Στα μάκρο της ημεράς, Οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν 0,4% τον Δεκέμβριο  σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, εμφανίζοντας άνοδο 8,3% στο 12μηνο (δηλαδή σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2011).

 

Η ετήσια ανάκαμψη των τιμών των αμερικανικών οικιών είναι η μεγαλύτερη από τον Μάιο του 2006, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιδιωτικής εταιρίας ερευνών CoreLogic που κοινοποίησε τα στοιχεία.

 

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται ακόμα στην ανακοίνωση του δείκτη επιχειρηματικής δραστηριότητας ISM που αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα σήμερα.


Στο μέτωπο των οικονομικών αποτελεσμάτων, η εταιρία δημητριακών Kellogg παρουσίασε άνοδο πωλήσεων για το δ' τρίμηνο κατά 18% στα 3,5 δισ. δολάρια, ενώ περιόρισε και τις ζημιές της στα 32 εκατ. από 195 εκατ. δολάρια για την ίδια περίοδο το περασμένο έτος.

Ακόμα, η Mastercard ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να διπλασιάσει στα 0,60 δολάρια, από 0,30 δολάρια προηγουμένως, το τριμηνιαίο μέρισμα που θα καταβάλλει στους μετόχους.


«Ηρέμησαν» οι ευρωαγορές

 

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνεχίζουν με κέρδη, με τις αγορές να προσπαθούν να ανακάμψουν μετά από τις σημαντικές χθεσινές απώλειες, στον απόηχο των πολιτικών εξελίξεων σε Ισπανία και Ιταλία.

 

Στη σημερινή άνοδο οδηγούν τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν κάποιες πολυεθνικές, όπως η ARM Holdings, ξεπερνώντας τις προβλέπεψεις των αναλυτών.

 

Ο FTSE κερδίζει 0,51% στις 6,280 μονάδες, με τα κέρδη που καταγράφουν οι μετοχές των BP και BG να οδηγούν στο Λονδίνο.

 

O CAC ανεβαίνει 1,04% στις 3,698 μονάδες.

 

Ο DAX ενισχύεται 0,30% στις 7,661 μονάδες, με την άνοδο που έχει ο τίτλος της Munich Reinsurance να δίνει θετικό σήμα στη Φρανκφούρτη.

 

Ο IBEX 35 κερδίζει 1,85% στις 16,761 μονάδες, με τις τράπεζες να οδηγούν τη Μαδρίτη, μετά από τις μεγάλες απώλειες που σημειώθηκαν τη Δευτέρα, στον απόηχο των εξελίξεων για το χρηματισμό μελών του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος.

 

O FTSE MIB ανεβαίνει 1,31% στις 16,759 μονάδες, με την αγορά του Μιλάνου να προσπαθεί να ανακάμψει μετά από τις πολύ σημαντικές απώλειες που έγραψε χθες.

 


Οι μετοχές της κατσκευάστριας chip ARM Holdings PLC παρουσιάζουν άνοδο 3,76%,καθώς ανακοίνωσε άνοδο 19% στα κέρδη της για το τέταρτο τρίμηνο του 2012.

Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις οι  μειώθηκαν 0,8% τον Δεκέμβριο σε μηνιαία βάση, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Απρίλιο.


Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι θα υποχωρήσουν μόλις 0,5%.


Σε ετήσια βάση, οι πωλήσεις μειώθηκαν 3,4% τον Δεκέμβριο παρά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.


Η Eurostat αναθεώρησε επίσης προς τα κάτω τα μηνιαία στοιχεία για τον Νοέμβριο σε πτώση 0,1% από άνοδο 0,1%.

 

Η ευρωζώνη διέρχεται τη δεύτερη ύφεση από το 2009, με τους οικονομολόγους να εκτιμούν ότι η επιβράδυνση θα συνεχιστεί και το 2013, ενώ η ανάκαμψη αναμένεται προς τα τέλη του τρέχοντος έτους


Ο PMI επιχειρηματικού κλίματος σημείωσε άνοδο στο 48,6 τον Ιανουάριο, υψηλό 10 μηνών, από 47,2 τον Δεκέμβριο.

 

Αν και παραμένει από πέρυσι τον Φεβρουάριο κάτω από το 50, που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση, σημειώνει σταθερή άνοδο τους τελευταίους τρεις μήνες.


"Η ευρωζώνη παρουσιάζει σαφείς ενδείξεις διόρθωσης, με την επιβράδυνση να περιορίζεται σημαντικά τον Ιανουάριο και την ευρωζώνη να βρίσκεται πιο κοντά στη σταθεροποίηση το πρώτο τρίμηνο", σχολίασε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:58 - 05 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.