ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριακά κάτω η Wall

17:40 - 06 Φεβ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Με σημαντικές απώλειες συνεχίζουν οι ευρωαγορές λόγω εταιρικών αποτελεσμάτων.

Με απώλειες ξεκίνησε η Wall την Τετάρτη, με τους επενδυτές να εφανίζονται ανήσυχοι για τη μεγάλη μεταβλητότητα που υπάρχει στις παγκόσμιες αγορές.

 

Ο Dow χάνει 0,42% στις 13,920 μονάδες.

 

Ο Nasdaq πέφτει 0,27% στις 3,163 μονάδες.

 

Ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,28% στις 1,507 μονάδες.

 

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι το κλίμα πολιτικής αστάθειας που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες σε Ισπανία και Ιταλία επιδρά αρνητικά στους επενδυτές, δημιουργώντας ανασφάλεια στις αγορές.


Στα οικονομικά αποτελέσματα, τα κέρδη της Time Warner σημείωσαν άνοδο για το δ' τρίμηνο, καθώς η ανάπτυξη στα καλωδιακά δίκτυα αντιστάθμισε τις μειώσεις στις μονάδες κινηματογράφου, τηλεοπτικής ψυχαγωγίας και εκδόσεων.

 

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας - στην οποία ανήκουν τα δίκτυα CNN και HBO, το περιοδικό People και ένα κινηματογραφικό στούντιο – αυξήθηκαν σε 1,16 δισ. δολάρια ή 1,21 δολάρια ανά μετοχή, από 773 εκατ. δολάρια ή 76 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

 
Τα έσοδα υποχώρησαν το ίδιο διάστημα κατά 0,4% στα 8,16 δισ. δολάρια, έναντι 8,22 δισ. δολαρίων που προέβλεπαν οι αναλυτές.


Σημαντική πτώση στις ευρωαγορές


Αρνητικά γυρίσαν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν διάφορες μεγάλες επιχειρήσεις να ρίχνουν τις ευρωαγορές.

 

Αρνητικοί πρωταγωνιστές είναι ο τραπεζικός και ο μεταλλευτικός κλάδος.

 

Ο FTSE χάνει οριακά 0,17% στις 6,271 μονάδες, με τις απώλεις που δέχονται οι τίτλοι των Rio Tinto και BHP Biliton να επηρεάζουν σημαντικά το Λονδίνο,

 

Ο CAC υποχωρεί 1,56 στις 3,636 μονάδες, με την αρνητική πορεία που έχουν οι τίλοι των τραπεζών να ρίχνουν τη γαλλική αγορά.

 

Ο DAX πέφτει 1,42% στις 7,555 μονάδες , με τις απώλειες της Deutsche Bank να κυριαρχούν αρνητικά στη Φρανκφούρτη.

 

Ο IBEX 35 χάνει 5,59% στις 8,044 μονάδες. Στην Ιταλία, ο FTSE MIB γραφει σηματνικές απώλειες κατά 1,555 με το ρευστό πολιτικό κλίμα που υπάρχει εν όψει των εκλογών στα τέλη του μήνα να αποτελεί βαρίδι για την αγορά του Μιλάνου.

 

Η μετοχή της Vinci, της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας στην Ευρώπη, καταγράφει πτώση 3,8%, μετά την ανακοίνωση μειωμένης κερδοφορίας για το 2012 και τις προσδοκίες για «στασιμότητα» της αγοράς το 2013 λόγω της οικονομικής κρίσης.

 

Στα μάκρο της ημέρας, οι γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες ήταν ελαφρώς ισχυρότερες από ό,τι αναμενόταν το Δεκέμβριο. σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας της χώρας οι εργοστασιακές παραγγελίες αυξήθηκαν το Δεκέμβριο 0,8% σε μηνιαία βάση, ανατρέποντας την πτώση κατά 1,8% και υπερβαίνοντας τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 0,7%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.