ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Zαλίζει η επιστροφή στα ψηλά 18 μηνών...

18:33 - 06 Φεβ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Zαλίζει η επιστροφή στα ψηλά 18 μηνών...
Κλείσιμο σε υψηλά 18 μηνών πέτυχε σήμερα ο γενικός δείκτης του Χ.Α. και με τις συναλλαγές ιδιαίτερα σημαντικές, πάνω από τα 80 εκατ. ευρώ,σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Ακόμα και οι πωλητές που βγήκαν στη συνεδρίαση της Τετάρτης, είδαννα σκουπίζονται οι μετοχές τους στη στιγμή. Αν και υπάρχει αισιοδοξία στην αγορά, οι χρηματιστές δεν παραβλέπουν τα εξής:

 

Πρώτον: Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης ASE 25 δεν κατάφερε να κλείσει πάνω από το ψυχολογικό οχυρό των 350 μονάδων, κλείνοντας την Τετάρτη οριακά πιο κάτω.

 

Δεύτερον: Οι μετοχές φαίνεται να “φουσκώνουν”, όταν το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δείχνει πιο συγκρατημένο.

 

Από εκεί και πέρα, με τον γενικό δείκτη στις 1035,19 μονάδες (κέρδη 2,31%), σημαίνει ότι η αγορά έχει τις δυνατότητες να βρεθεί πιο πάνω, αρκεί να βοηθήσει η... ειδησεογραφία και να διατηρηθούν σε υψηλά νούμερα οι συναλλαγές και ο τζίρος. Οι ξένοι, επίσης, να συνεχίσουν να είναι γενναιόδωροι, έστω κι αν οι προτιμήσεις τους αφορούν σε επιλεγμένες μετοχές, όπως η Jumbo, o Mυτιληναίος, η ΜΕΤΚΑ, ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη στιγμή που ανακοινώθηκε πως η Franklin Templeton έχει ποσοστό πάνω από10% στην Jumbo, ξεσπάθωσαν και οι Έλληνες επενδυτές. Η μετοχή έδωσε σήμερα ένα ακόμα 7,7%, κλείνοντας σε νέα υψηλά έτους, τα 7,27 ευρώ. Ισχυρά κέρδη 7,58% κατέγραψε η μετοχή της Alpha. Η σιγουριά ότι η τράπεζα θα καταφέρει να καλύψει την αύξηση κεφαλαίου, κατευθύνει τους επενδυτές, με τη μετοχή να κλείνει στο 1,42 ευρώ, διακινώντας 4,5 εκατ. τεμάχια. Κέρδη πάνω από 7% για την ΜΕΤΚΑ, στα 12,10 ευρώ και 112 χιλιάδες τεμάχια. Η πληροφορία που μετέδωσε σήμερα το “R” και επικαλέστηκαν στη συνέχεια ξένα πρακτορεία,ότι η Πειραιώς βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Millennium, έδωσε κέρδη στην εισηγμένη τράπεζα κοντά στο 7%, με τη μετοχή στο 0,31 και 11,8 εκατ. τεμάχια όγκο.

 

Ταμπλό

Αν και ο Τιτάνας θεωρείται μετοχή υψηλού ρίσκου για τη Citigroup, η μετοχή έκλεισε με άνοδο πάνω από 5%, στα 14,34 ευρώ. Εγχώρια επενδυτικά σχήματα, αλλά και ξένοι βρίσκονται πίσω από την αντίδραση της ΕΧΑΕ, με τη μετοχή να κλείνει στα 5,40 ευρώ, άνω του 3% τα κέρδη γισα τη ΔΕΗ, κλείνοντας στα 7,34 ευρώ,νέα αντίδραση για την Ιντραλότ που βρέθηκε κοντά στα υψηλά της (2,36 ευρώ), κλείνοντας στα 2,30, κοντά στα υψηλά της και η Coca Cola, στα 20,01 ευρώ, με την αγορά να αναμένει κάποια σημαντική είδηση για την εταιρεία εκτός του delisting. Κατά τα άλλα, τα πήγαιν' έλα της τροπολογίας για την πρόσβαση των μνηστήρων στις απόρρητες συμφωνίες του Οργανισμού αποτελεί δείγμα καθυστέρησης στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης, υποστηρίζουν οι αναλυτές, με τη μετοχή να κλείνει με απώλειες 1%, στα 6,80 ευρώ. Από τους μικρούς ξεχώρισε το +4% της Euromedica, τo +5,20% του Φουρλή, η νέα άνοδος για τα Ελληνικά Καλώδια, τη Σιδενόρ και τη Χαλκόρ.

Οι χρηματιστές πάντως, εξακολουθούν να συνιστούν προσοχή στους επενδυτές, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει αξιόλογη διόρθωση, τέτοια που να δώσει το έναυσμα για νέες τοποθετήσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:19 - 06 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.