ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη

15:07 - 11 Φεβ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Κλειστά τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια λόγω της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς.

Η δανέζικη φαρμακοβιομηχανία Novo Nordisk «έπνιξε» τους ευρωπαϊκούς δείκτες, ενώ οι επενδυτές παραμένουν σε θέση αναμονής εν όψει της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Σε αυτό το κλίμα ο Stoxx Europe 600 χάνει -0,38%. Κατακόρυφη πτώση -12,62% παρουσιάζει η μετοχή της Novo Nordisk, μετά την απόφαση του υπουργείου Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ να μην εγκρίνει τα νέα αντιδιαβητικά φάρμακα Tresiba και Ryzodeg για την ινσουλίνη.
Ωστόσο, το ατυχία της Novo Nordisk έδωσε φτερά στη μετοχή της γαλλικής ανταγωνίστριας Sanofi, που ανεβαίνε ι κατά +4,30%. Οι δύο εταιρείες ανταγωνίζονται για την κυριαρχία στην αγορά ινσουλίνης.
Αντίστοιχα, ανοδικά κινείται και η μετοχή της ολλανδικής εταιρείας λιανικής Royal Ahold NV με +4,43%. Κέρδη +16,10% καταγράφει η μετοχή της σουηδικής εταιρείας Hakon Invest AB, μετά της ανακοίνωση ότι θα διαθέσει 3,11 δισεκ. ευρώ ιγα να αγοράσει το υπόλοιπο 60% της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ICA από την Royal Ahold NV.
Όσον αφορά τους δείκτες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται με άνοδο +0,27%, με τις μετοχέ της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Tesco να ενισχύονται με +1,72%.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 παρουσιάζει οριακές απώλειες -0,05%, ενώ η μετοχή της Commerzbank ενισχύεται κατά +1,41%.
Θετικό το κλίμα στο Παρίσι, όπου ο CAC 40 επηρεασμένος από τα θετικά νέα για τη Sanofi κερδίζει +0,54%.
Αντίθετα, πτωτικά κινούται οι δείκτες σε Μιλάνο και Μαδρίτη με τον FTSE MIB να χάνει -0,42% και τον Ibex 35 να υποχωρεί -0,50%.

 

Κλειστά τα περισσότερα χρηματιστήρια στην Ασία

Η αργία για την κινεζική Πρωτοχρονιά θα κρατήσει κλειστά για αρκετές μέρες τις περισσότερες ασιατικές αγορές.

Πτωτικα έκλεισε και ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία που έχασε -0,24%, ενώ ο στη Νέα Ζηλανδία ο δείκτης NZSX 50 απώλεσε -0,1%.
Την ίδια στιγμή ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας, Ακίρα Αμάρι έθεσε ως στόχο τις 13.000 μονάδες για τον δείκτη μέχρι το τέλος του λογιστικού έτους στις 31 Μαρτίου. Αυτό θα σημαίνε μία αύξηση 16,5% σ' ένα διάστημα έξι εβδομάδων.

Οι αγορές στο Χονγκ Κονγκ, την ηπειρωτική Κίνα, την Ταϊβάν, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα και τη Μαλαισία ήταν κλειστές λόγω της γιορτής της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς, ενώ κλειστό ήταν και το χρηματιστήριο στο Τόκιο λόγω αργίας.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.