ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριακά χαμηλότερα η Wall

23:07 - 11 Φεβ 2013 | Σχόλια Αγοράς
Οριακά χαμηλότερα η Wall
Αναμονή και μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Wall Street


Με μικρές απώλειες έκλεισε η Wall, σε μία συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από χαμηλούς όγκους συναλλαγών σχεδόν στο σύνολο των ταμπλό. Η προσοχή της αγοράς ήταν στραμμένη στις εξελίξεις για το φορολογικό των ΗΠΑ.

Ο Dow έχασε 0,16% στις 13.971 μονάδες, ο Nasdaq σημείωσε απώλειες μόλις 0,06% στις 3.192 μονάδες, όπως άλλωστε και ο S&P 500 στις 1.517 μονάδες.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων που είναι προγραμματισμένα μέσα στην εβδομάδα. Οι μετοχές των Coca - Cola Co, PepsiCo Inc και Fossil σημείωσαν οριακές μεταβολές εν όψει των αποτελεσμάτων.

Ο τίτλος της Google υποχώρησε οριακά παρά την απόφαση του προέδρου της εταιρίας, Έρικ Σμιντ να πουλήσει τις  μισές μετοχές του, συνολικής αξίας 2,51 δισ. δολαρίων.

Ανησυχία προκάλεσε το γεγονός ότι τα παγκόσμια πρωτεία του εμπορίoυ διαθέτει για το 2012 η Κινά, της οποίας το σύνολο των εισαγωγών – εξαγωγών ανήλθε στα 3,87 τρισ. δολάρια, «υπερνικώντας» τις μέχρι πρότινος πρώτες, ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το σύνολο των εισαγωγών – εξαγωγών των ΗΠΑ διαμορφώθηκε στα 3,82 τρισ. δολάρια, χάνοντας ωστόσο, τα παγκόσμια πρωτεία από την Κινά.

Στην αμερικανική οικονομία, το ενδιαφέρον στρέφεται στον Μπαράκ Ομπάμα και στην αυριανή ομιλία του για την «Κατάσταση του Έθνους», όπου και θα παρουσιάσει τις θέσεις του για την ανάκαμψη της οικονομίας. Την Κυριακή Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι συγκρούστηκαν για το αν θα περιλαμβάνονται αυξήσεις φόρων στην πρόταση που θα πρέπει να παρουσιάσει το Κογκρέσο για να αποφευχθούν οι αυτόματες περικοπές δαπανών ύψους 85 δισ. δολ. από την 1η Μαρτίου.

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας είναι κοντά στο να παρουσιάσουν ένα σχέδιο συνολικού ύψους 120 δισ. δολ. ώστε να αποφευχθούν οι αυτόματες περικοπές από τον Μάρτιο. Το σχέδιο θα καλύπτεται κατά το ένα μισό από αυξήσεις εσόδων και κατά το άλλο μισό από περικοπές δαπανών.


Ευρώπη


Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αναμένοντας κάποια εξέλιξη των διαπραγματεύσεων σχετικά με το πακέτο της Κύπρου σήμερα στο Eurogroup, μετά μάλιστα και από το έγγραφο που δημοσιοποίησαν οι Finacial Times που προέβλεπε haircut στο κρατικό χρέος και συμμετοχή των καταθετών στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ο FTSE κέρδισε 0,21% στις 6.277 μονάδες, με την άνοδο που είχε η μετοχή της Tesco να δίνει πάτημα για μικρά κέρδη στο Λονδίνο.

Ο CAC ανέβηκε 0,04% στις 3.651 μονάδες, με τα κέρδη που είχαν οι τίτλοι των Societe Generale και Sanofi να δίνουν τον τόνο στη γαλλική αγορά.

Ο DAX υποχώρησε 0,24% στις 7.634 μονάδες.

Ο IBEX 35 έχασε 1,17% στις 8.079 μονάδες, ενώ αρνητικά έκλεισε και ο FTSE MIB που υποχώρησε 0,60% στις 16.530 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, βελτιώνονται σταδιακά οι οικονομικές προοπτικές της Γερμανίας, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση του υπουργείου Οικονομικών.
«Το χαμηλότερο σημείο της αδύναμης φάσης της παγκόσμιας οικονομίας φαίνεται να έχει ήδη ξεπεραστεί», αναφέρει η έκθεση, χαρακτηρίζοντας αυξημένες τις πιθανότητες ανάπτυξης κατά την διάρκεια τους έτους, κυρίως λόγω της ανάτκησης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης».  

Πτώση 0,1% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή τον Δεκέμβριο στη Γαλλία, έναντι ανόδου 0,5% τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Insee. Η επιβράδυνση κατά τη διάρκεια του δ΄τριμήνου ήταν σημαντική, καθώς η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε μείωση 1,8%.

Σταθεροποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών στην ευρωζώνη, καταδεικνύουν τα στοιχεία για τον δείκτη leading indicators, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ.
Σύμφωνα με τον οργανισμό, θα ενισχυθεί η απόκλιση ανάμεσα στις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου. Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικής δραστηριότητας στ 34 κράτη-μέλη διαμορφώθηκε στις 100,4 μονάδες τον Δεκέμβριο από τις 100,3 μονάδες τον Νοέμβριο.

Τελευταία τροποποίηση στις 02:02 - 12 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.